• A járóbeteg-ellátás fejlesztése Debrecenben a rugalmas foglalkoztatás által

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program A munka és a magánélet összehangolását segítő munkahelyi kezdeményezések - Rugalmas munkahelyek című, TÁMOP-2.4.5-12/7jelű pályázatán 14 995 482 Forint támogatást nyert el 100 százalékos támogatási intenzitás mellett.

    A projekt kiemelt célja volt a járóbeteg-ellátás kijelölt vezetésirányítási, betegút-menedzsmenti, betegadminisztrációs és dokumentációs folyamatainak fejlesztése, az ellátási forma és kapacitások optimalizálása. További cél volt a rugalmas munkakörök valamint az integrált ellátás-szervezési rendszer egymáshoz illesztése.  A rugalmas foglalkoztatási formák kialakításának várható eredménye a szükséges kapacitás megteremtése az eredményes és magas színvonalú betegellátáshoz. A projekt fontos részét képezte a munka-magánélet közötti egyensúly biztosításának kialakítása, ezáltal a szervezet iránti elkötelezettség erősítése és a kulcsmunkatársak megtartása, elsősorban a betegellátásban dolgozó nők körében.

    Hirdetések

    Vészhelyzet, elsősegély

    A projekt további lényeges eleme egy átfogó folyamatmenedzsment képzés lefolytatása volt, amelyen a tervezetteknek megfelelően 50 dolgozó vett részt. A négy napos képzésen bemutatásra és átültetésre kerültek a folyamat-optimalizációs elemek, mint például a vezetés-irányítási folyamatok (beleértve a beosztás-tervezést, nem tervezett helyettesítések problémakezelését), a betegút-menedzsment folyamatok (ide tartozik az előjegyzett és az irat nélkül jelentkező betegek, valamint sürgősségi betegek kezelése), és a betegadminisztrációs és dokumentációs folyamatok (magába foglalva a beteg elbocsátásának feltételeit, a kötelező ellenőrzési, archiválási tevékenységeket). Az eredmények tekintetében elmondható, hogy a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet sikeresen fejlesztette a dolgozók munkaidejének optimális szervezési és szakmai minőségi fejlesztését, valamint ehhez kapcsolódóan a munka és magánéletének összehangolását.

    (dtmp.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

    Megújult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni laboratóriuma, a labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán a helyszínen.

    40 milliárdos fejlesztéssel indul az Egészséges Budapest Program

    Már ebben az évben 40 milliárd forintot fordítanak a közép-magyarországi régió egészségügyi hálózatának rekonstrukciójára, ami a következő években a kormány további döntései nyomán 700 milliárdra is bővülhet - mondta Cserháti Pétert, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa az MTI-nek pénteken.

    2018-ban is lesz lombikprogram Debrecenben

    A Kaáli Intézet szerződésének lejárta után is lesz lombikprogram Debrecenben. A meddő párokat ugyanott, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látják el.

    Hiánypótló nőgyógyászati kezelés Debrecenben

    Magyarországon még hiányterületnek számító nőgyógyászati urológiai szakrendelés nyílt a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikáján: az uroginekológiai szakrendelésen beutaló nélkül fogadják a betegeket - közölte az egyetemi sajtóiroda az MTI-vel.

    Nőtt a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma

    Jelentősen nőtt idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak - tudta meg az MTI a Debreceni Egyetem (DE) gyermekklinikájának igazgatójától.

    Hazamentek a debreceni négyes ikrek

    Hazamehettek a debreceni négyes ikrek hétfőn a helyi szülészeti klinikáról: az 1600-1800 gramm közötti súllyal született babák világra jöttük óta egy-egy kilogrammal gyarapodtak - tájékoztatott Balla György professzor, neonatológus, a gyermekgyógyászati intézet igazgatója a babákat búcsúztató sajtóeseményen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.