• Otthon, kövéren - súlygondok a világban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Itthon 150-200 ezerre becsülik a vészesen elhízottak számát. Ők már a lakást is nehezen hagyják el, egy kisebb bevásárlás emberfeletti erőfeszítést jelenthet nekik. Aki viszont akar, és a megfelelő szakemberhez kerül, lefogyhat - mondta a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke.

    Halmy Lászlónak volt olyan betege, aki 400 kilóról 116-ra fogyott le. Nemcsak itthon és Európában, hanem az egész világon gondot okoz, hogy egyre nő a kórosan elhízottak száma. A világon több mint 400 millió olyan ember él, akinek az úgynevezett BMI testtömegindexe meghaladja a 40-es értéket.

    Hirdetések

    Összehasonlításként: a normál testtömegindex 18,5-25-ig terjed. Szakértők szerint az extrém túlsúllyal küzdők számára a gyomorra felhelyezett szűkítőgyűrű lenne az egyik megoldás, de az állam csaknem két éve nem ad támogatást erre a vészesen elhízottaknál - olvasható a cikkben.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    Mikor hizlal jobban az evés?

    Aki éjjel még egyszer a hűtőbe nyúl, súlyos következményekkel kell hogy számoljon - derítették ki amerikai kutatók. Az éjszakai evéstől, ugyanis sokkal jobban gyarapodik a súlyunk.

    A gyorsevőkre elhízás vár

    Háromszor akkora az elhízás veszélye, ha a komótos étkezés helyett az étel gyors befalását választjuk. Utóbbi esetében ugyanis jóval több ennivalót lapátolunk magunkba, mint amennyi szükséges lenne.

    Már kapható az első vény nélkül árusítható testsúlycsökkentő gyógyszer

    Az első uniós engedéllyel rendelkező vény nélkül kapható, klinikailag bizonyított testsúlycsökkentő gyógyszer mostantól kapható a hazai patikákban is - jelentette be a forgalmazó cég. Egy nemzetközi felmérés szerint a magyarok több mint fele tartja magát túlsúlyosnak.

    5 centivel nagyobb hasbőség 15 százalékkal rövidíti az életet

    Az "úszógumi", vagyis a deréktáji zsírpárna drámai módon növeli a korai halál kockázatát, még akkor is, amikor valaki amúgy normális testsúlyú - derült ki egy minden eddiginél átfogóbb vizsgálatból. Erről a BBC brit közszolgálati hírportál számolt be csütörtökön.

    A kövér gyerekeknek 45 éves a nyaki ütőerük

    A kövér gyerekek és kamaszok nyaki ütőere olyan állapotban van, mint a középkorú felnőtteké, állapították meg amerikai kutatók. A Kansas városi egyetem kutatói és egy gyermekkórház orvosai ultrahanggal mérték a nyaki ütőér (carotis) falvastagságát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.