• Takarókat adhat a rászoruló hajléktalanoknak

    Szerző:
    WEBBeteg

    A MagNet Bank idén is folytatja tavaly elindított „Adj Meleget Programját”, amelynek keretében mintegy 3000 izolációs fóliából készült takarót helyez ki fiókjaiban. A betérő ügyfelek és látogatók ezeket szabadon elvihetik, és a telet az utcán töltő embertársaiknak adhatják, ezzel is lehetőséget teremtve a fagyos időszakban a túlélésre.

    A hideg időjárás egészségügyi veszélyei

    Vajon milyen lesz az idő, figyeljük az időjárás jelentést, és úgy gondoljuk az a legfontosabb, hogy hány fok lesz. Pedig ez csak egy tényező, és sok más dolog is befolyásolja, hogy fázunk vagy sem. A hőindex a páratartalmat és a harmatpontot is figyelembe veszi, a hőérzet tekintettel van a szélsebességre. A hideg időjárás egészségügyi veszélyei>>

    „Adni jó érzés, és sok esetben az anyagiakon túlmutató segítség még hasznosabb is lehet. Pár órára elegendő egy kedves szó és egy forró tea, de hosszabb távon egy meleget adó takaró jelentheti a legnagyobb támogatást azoknak, akik kénytelenek az utcán tölteni a telet” – mondta el Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója.

    A pénzintézet a téli hónapokban minden fiókjában, illetve a december 11-22 közötti időszakban a Projekt Showroom karácsonyi POP-UP boltjában is (1066 Budapest, Dessewffy utca 18-20.) kihelyez egy-egy ládát, amelyből különleges, izolációs fóliából készült takarókat vihetnek el a betérő ügyfelek és látogatók, ezeket pedig szabadon odaadhatják a köztereken élőknek.

    A becslések szerint a fővárosban mintegy 10-12 ezer ember él fedél nélkül, potenciálisan ennyien vannak kitéve a kihűlés veszélyének. „Az emberi test belsejének hőmérséklete normál állapotban 36,5-37,5 0C fok között van, kihűlésről, vagy más néven hypothermiáról pedig akkor beszélhetünk, ha ez az érték ezeknél alacsonyabb.” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szakember felhívta a figyelmet arra a tévedésre, miszerint a kihűlés csak nulla fok alatti hőmérsékleten lehetséges. Ennél magasabb hőmérsékleten, nedves, szeles időben, vagy hideg vízben is könnyen bekövetkezhet a kihűlés. „A lehűlt embert külső vagy belső melegítéssel kell kezelni, életét ezek segítségével lehet megmenteni.” – tette hozzá Győrfi Pál.

    Az idei akció keretében a tavalyinál is több, mintegy 3000 darab takaró áll rendelkezésre. A takarók leginkább az egészségügyből lehetnek ismerősek, hiszen a mentőautókban is ilyeneket használnak kihűlés ellen. Az eszköz megtartja a testhő akár 80-90 százalékát, így valódi segítséget jelent azok számára, akiknek a tél beálltával napi túlélés a lehető legnagyobb kihívás.

    www.magnetbank.hu/kozossegi_adomanyozasi_program

    Az „Adj meleget” program részleteiről itt tájékozódhat: www.magnetbank.hu/adj_meleget

    (Hill+Knowlton Strategies)

     

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Hideg időjárás: réteges öltözködéssel és forró italokkal védekezhetünk a legegyszerűbben

    A szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, a csecsemők, a kisgyermekek, a tinédzserek, a krónikus betegségben szenvedők, a fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, a szociálisan hátrányos helyzetűek, a hajléktalanok.

    Védekezzen a hideg időjárás veszélyei ellen!

    Az extrém hideg minden élőlényre nézve veszélyes, az egészséges felnőtt szervezetet is megviselheti.

    Nem történt mulasztás a mosdóban holtan talált nő ügyében

    A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szerint személyzetük nem tudhatott arról, hogy a november végén, a kórház egyik mosdójában holtan talált nő az épületben van. Halálának oka szívelégtelenség, a kórház tájékoztatása szerint kizárható az orvosi mulasztás.

    Kiállták a próbát a debreceniek

    Hanyadik ember nyújt segítséget Debrecenben, ha baleset vagy rosszullét történik? – ezt tette próbára a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete szeptember 11-én az Elsősegélynyújtás világnapja alkalmából.

    Felélesztettek egy kétéves lengyel fiút fagyhalálhoz közeli állapotból

    Csodával határos esetnek minősítik a lengyel orvosok azt, hogy egy 12,7 fokos testhőmérsékletre lehűlt kétéves kisfiút sikerült feléleszteni a fagyhalál közeli állapotból szerdán egy krakkói gyerekkórházban.

    Felélesztettek egy kétéves lengyel fiút fagyhalálhoz közeli állapotból

    Csodával határos esetnek minősítik a lengyel orvosok azt, hogy egy 12,7 fokos testhőmérsékletre lehűlt kétéves kisfiút sikerült feléleszteni a fagyhalál közeli állapotból szerdán egy krakkói gyerekkórházban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.