• Közösen a betegségek ellen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szakmai csereprogramokban és kutatásokban is együttműködik a jövőben az Általános Orvostudományi Kar és a Thomas Jefferson Egyetem.

    A két intézmény közötti megállapodást kedden írták alá a Debreceni Egyetemen. Mátyus László dékán a szerződés ünnepélyes aláíráskor kiemelte: a tudományos együttműködés részeként tervezik, hogy amerikai és európai uniós pályázatokon közösen vesznek részt, és az Általános Orvostudományi Kar mellett más karokra is kiterjesztik a közös munkát.

    Hirdetések

    Közös a felelősséggel a halálos betegségek ellen

    A Thomas Jefferson Egyetem képzési szerkezete nagyon hasonló a Debreceni Egyeteméhez. Az amerikai intézményben is működik többek között gyógyszerésztudományi és népegészségügyi kar, valamint diplomás ápoló képzésük is van. A 29 egészségügyi ellátó intézményt is magába foglaló philadelphiai egyetemen évente 250 orvostanhallgató kezdi meg tanulmányait.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Richard G. Pestell, a Thomas Jefferson Egyetem Sidney Kimmel Cancer Center igazgatója hozzátette: kutató és gyakorló orvosként kiemelt feladatának érzi, hogy az embereket segítse. A magyarok és az amerikaiak hasonló egészségügyi problémákkal küzdenek, sokan veszítik életüket kardiovaszkuláris, daganatos és a fertőző betegségekben.

    A professzor elmondta, hogy egy vezető magyar és egy vezető amerikai egyetem kötött most egymással megállapodást, ezért közös a felelősség, hogy a halálos betegségek ellen együtt vegyék fel a harcot.

    (Debreceni Egyetem)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Rett-szindróma

    Dr. Debreczeni Anikó

    Általában a szokottnak megfelelő a fejlődés 1 éves korig, de ekkor megreked.

    Herpesz az orron - Mi a teendő?

    Herpesz az orron és az orrban is kialakulhat, ami amellett, hogy fájdalmas és kellemetlen, többnyire nagyon feltűnő is. Hogyan lehetséges egyáltalán, hogy herpesz az orron vagy az orrban alakul ki, és mit lehet ellene tenni?

    Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.

    A hepatitis E-fertőzés kezelése és megelőzése

    Cikkünkben a hepatitis E-fertőzés diagnosztizálásáról, a betegség lefolyásáról, kezeléséről és a megelőzési lehetőségekről olvashat.

    A húgyhólyag daganatokról

    A húgyhólyag a vizelet tárolására alkalmas szervünk, sajnálatos módon a féktelen dohányzás évek alatt daganat kialakulásához vezethet ebben a szervben is. Több klinikai kutatás igazolta, hogy a húgyhólyagrák az esetek 30-70%-ában dohányosoknál alakul ki. A tumor gyakrabban fordul elő férfiakban, mint nőkben, gyakoribb a fejlett országokban.

    A norovírus-fertőzés kialakulása, rizikófaktorai és megelőzése

    A norovírus-fertőzés egy akut gyomor-bélrendszeri megbetegedés, melyet az azonos nevű vírus okoz. Heves hányással és erős hasmenéssel jár. A panaszok többnyire néhány nap alatt maradandó károsodás nélkül lecsengenek, azonban kisgyermekekre és idős emberekre nézve veszélyes lehet a vele járó nagymértékű folyadékvesztés miatt.

    Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem lehet csak biológiai oldalról megközelíteni

    Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai orvosságos emberek, a curandero-k főzetét kutatja. A Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikájának vezetője, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos-szakmai igazgatója nyilatkozott portálunknak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.