Életmentő defibrillátor a Szent Ferenc Kórház bejáratánál

Budapesti Szent Ferenc Kórház
megjelent:

A Katolikus Karitász támogatásával a II. kerületi lakosok számára is elérhető az az életmentő defibrillátor, amely a Szent Ferenc Kórház bejáratánál található. A készülékkel akár egy civil személy is elkezdheti az életmentést.

A százezer forint értékű műszer beszerzését a Katolikus Karitász finanszírozta. A Karitász a közeljövőben az ország több pontján is elhelyez ilyen készüléket, amely a lakosság által is könnyen használható. A defibrillátorok frekventált, sokak által látogatott helyszíneken történő elhelyezése akkor hasznos, amikor a mentő esetleg csak későn ér ki hirtelen rosszullét, infarktus esetén.

A Szent Ferenc Kórház arról is gondoskodik, hogy a környékbeli lakosok el tudják sajátítani a műszer használatát. A szakmai oktatás keretében a Katolikus Karitász önkénteseit és a II. kerületi polgármesteri hivatal dolgozóit is megtanítják a készülék használatára.

A kórház és az azt fenntartó és működtető Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció az elmúlt években több fejlesztésbe is belefogott: felújították az ambulanciát, havonta beszélgető estékkel ajándékozzák meg a gyógyulókat, és terveik között szerepel egy kardiovaszkuláris erdei túraútvonal kiépítése a kórház közelében található kirándulóhelyen, amely a szív- és érrendszeri betegségen átesett, itt fekvő betegek rehabilitációját segíti majd.

Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni?

A defibrillátor egy életmentő eszköz, de nem pótolja az újraélesztést. Hogyan működik a szerkezet, és mikor szükséges használni? Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni?

(Szent Ferenc Kórház)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.