• Ma van a Kábítószerellenes Világnap

    Szerző:
    WEBBeteg

    Június 26-a 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnap. '87-ben ugyanis ezen a napon deklarálták a témában tartott ENSZ konferencián, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség.

    Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) idei üzenete, illetve szlogenje: "A drog uralja az életed? A te életed, a te közösséged - nincs helye a drognak."

    Hazánkban immár hetedik éve szervez a világnaphoz kapcsolódó kábítószer-ellenes rendezvényeket, konferenciákat, illetve családi programokat a szociális minisztérium, csaknem egy héten keresztül.

    Hirdetések

    A programsorozat a kábítószer-probléma kezelésének társadalmi tudatosságát kívánja elősegíteni, s emellett célja, hogy a kábítószer-fogyasztás témaköréről minél több információt juttasson el a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, pedagógusokhoz, a fiatalok számára pedig pozitív alternatívákat mutasson fel a szerhasználattal szemben.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Csütörtökön a hagyományos programok mellett egy különleges találmányt is bemutatnak Budapesten. A biorezonancia mérésen alapuló "Droglátó" szerkezet tíz különböző kábítószer (cannabis, Amphetamin, LSD, kokain, heroin, MDMA, varázsgomba, methamphetamine, ketamin, GHB) hatását képes felismerni és láthatóvá tenni az emberi szervezetben.

    A szervezetünkbe kerülő káros anyagnak ugyanis saját rezgésmintázata van, amit a normál rezgésű sejtektől képes elkülöníteni a szerkezet. Holló János feltaláló az elmúlt tíz évben több, mint ezer mérést végzett drogonként - bővebb információ a www.droglato.com-on.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A skizofrénia tünetei

    A skizofrénia a különböző szerepekben való működés lassan előrehaladó, folyamatos zavarát eredményezi - elsősorban a munkahelyen és a magánéletben. A rendszeresen megjelenő és folyamatosan súlyosbodó tünetek skizofréniára utalhatnak.

    Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem lehet csak biológiai oldalról megközelíteni

    Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai orvosságos emberek, a curandero-k főzetét kutatja. A Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikájának vezetője, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos-szakmai igazgatója nyilatkozott portálunknak.

    Dizájner drogok

    A fiatalkori drogfogyasztás elterjedtebb, mint gondolnánk és egyre komolyabb probléma.

    Drogok és veszélyeik: szerves oldószerek, gombák

    A szerves oldószerek jelenleg a legkönnyebben elérhető drogok közé tartoznak. Lehet, hogy alkalmazásukkal múló kéjérzet, vagy kellemesnek tartott bódult állapot érhető el, de mellékhatása sokkal súlyosabb is lehet, hiszen már egyszeri használtuk is járhat súlyos, halálos következményekkel.

    A kamaszkori drogfogyasztás figyelmeztető jelei

    Ne hagyja figyelmen kívül a kamaszkori droghasználat figyelmeztető jeleit. Ha a lentebb felsorolt jelek közül ugyanabban az időperiódusban legalább hatot észlel gyermekénél, feltétlenül beszéljen vele, s kérje szakember segítségét!

    Törvénykerülő dizájner drogok

    A dizájner drogok olyan vegyületek, amelyeket a kábítószerlistán szereplő tiltott anyagok apró változtatásaival állítanak elő. A kémiai szerkezet apró módosítása is jelentős hatással lehet az anyag élettani hatására, nem beszélve arról, hogy az emberi szervezetre gyakorolt hatása is változik. Ez jelenti a legnagyobb veszélyét ezeknek a szereknek. Összeszedtük a legfontosabbakat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.