• Integrációs törekvések a debreceni betegellátásban

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

    A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

    Hirdetések
    Támogatás

    A Debreceni Egyetem valamint a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet egészségügyi ellátási szolgáltatásának integrációjára és bővítésére nyert 1 500 000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatást a TIOP 2.2.6/12/1/B „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével” című pályázaton az Új Széchenyi Tervben.

    A két intézmény a pályázat révén olyan fejlesztéseket hajt végre, melyek rövidtávú célkitűzése a korábbinál jobb minőségű és hatékonyabb egészségügyi szolgáltatások kialakítása, valamint a betegelégedettség és betegbiztonság növelése. További cél, hogy az Észak-Alföldi régió betegei a progresszivitás minden szintjén komplex ellátást kapjanak. Ezért a projekt egyértelműen meghatározza a további fejlesztési irányokat, melyek teljesítésével a párhuzamosságok megszűnnek, így a két intézmény egymást kiegészítő szolgáltatásokat biztosít majd.

    A fejlesztési beruházást hosszú és alapos előkészítő munka előzte meg, amely során a pályázati elemek kidolgozásához külső és belső orvos-szakmai szakértői teamek dolgoztak együtt. A két intézmény közötti szoros együttműködés és közös projektmenedzsment a projekt megvalósítása során is megmarad.

    A pályázati támogatásból a Debreceni Egyetemen kialakítják a CATO (Computer Aided Therapy for Oncology) Labor infrastruktúráját, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben pedig felújítják a belgyógyászati épülettömb több mint 5000 négyzetméterét, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály épületét mintegy 2000 négyzetméteren.

    A projektről további információ a Kenézy Gyula Kórház Pályázati irodájában:


    Telefon: +36 52 511 878

    Fax: +36 52 511 755

    Email: palyazat@kenezykorhaz.hu

    Weblap: www.kenezykorhaz.hu

    (dtmp.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Fogorvostan-hallgatók: hatással vagyunk a páciensekre

    Fülöp Zsanett, végzős fogorvostan-hallgató a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A hallgató államvizsga előtt áll, és a folytatáson gondolkodik, ha minden igaz, a szájsebészet felé veszi az irányt.

    Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem lehet csak biológiai oldalról megközelíteni

    Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai orvosságos emberek, a curandero-k főzetét kutatja. A Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikájának vezetője, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos-szakmai igazgatója nyilatkozott portálunknak.

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.