• Még 20 napig pályázhatnak a kórházak a több milliós támogatásra

    Szerző:
    WEBBeteg

    A 11. alkalommal meghirdetett pályázat beadási határideje idén 2014. május 30.

    Akár 4 millió forint értékű műszertámogatást is nyerhet az a gyermekek gyógyításával foglalkozó kórház, mentőállomás, vagy egyéb, az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott intézmény, amely benyújtja jelentkezését a K&H gyógyvarázs pályázati kiírására.

    Hogyan élik meg a gyerekek a kórházi tartózkodást?

    A kórházi tartózkodás minden gyerek számára nehéz – legyen bármilyen korú is. Az otthontól és a barátoktól való távollét, az idegen szituáció, a vizsgálatok, a szokásos napi rutin megváltozása mind-mind frusztrációt okoznak a gyerekeknek. Hogyan élik meg a gyerekek a kórházi tartózkodást?>>

    „Még 3 hétig várjuk azoknak az OEP által finanszírozott gyermek-egészségügyi intézmények pályázatait, amelyek új műszerekkel szeretnék hatékonyabbá tenni a gyermekek gyógyítását és megkönnyíteni saját munkájukat” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Az előző években átlagosan 90 jelentkezés érkezett felhívásunkra. Tapasztalataink szerint az intézmények általában az utolsó 1-2 hétben adják be jelentkezésüket, amelyet elektronikus és postai úton is el kell küldeni. Sajnos minden évben akad néhány olyan intézmény, amely kicsúszik a határidőből, vagy hiányos jelentkezést ad be, és nem tudja időben pótolni a kért dokumentumokat. Így kiemelten fontos, hogy a pályázók ne az utolsó pillanatban adják fel jelentkezésüket, és a késés miatt ne essenek el a támogatás lehetőségétől.”

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta összesen 270 intézmény részesült több mint 292 millió forint értékű támogatásban. A K&H 2013-ban 25 intézmény dolgozóinak munkáját segítette az okos döntések meghozatalában, 32, 5 millió forint értékű műszerrel járulva hozzá a beteg gyermekek mielőbbi gyógyulásához. Az országos pályázat nyertesei között a K&H idén 20 millió forintot oszt szét, de dolgozói, ügyfél-, és partnerfelajánlásainak köszönhetően a jelentkezők 2014-ben is több mint 30 millió forint értékben számíthatnak korszerű berendezésekre.

    Az OEP által támogatott intézmények a jelentkezési lap kitöltésével, a megfelelő nyilatkozatok és mellékletek csatolásával pályázhatnak a műszertámogatásra, amelyek a következő weboldalról tölthető le: https://www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/gyermekegeszsegugy.html

    A dokumentumok elektronikus levél formájában is bekérhetők a khgyogyvarazs@well.hu e-mail címről.

    (Well pr)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Hányás - Mi okozhatja, és hogyan kezelhetjük gyermekünk rosszullétét?

    A hétköznapi életben a vírus- vagy baktériumfertőzéshez kapcsolódó hányással találkoznak a szülők a leggyakrabban, de számos betegség tünete lehet.

    Migrén: már gyermekkorban is

    A migrén jellegzetes módon gyerekkorban, kamaszkorban vagy fiatal felnőttkorban kezdődik, és az öregedés során egyre ritkábban és egyre kisebb intenzitással jelentkezik. A fizikai szenvedés mellett gyakori az iskolai hiányzás és a rendszeres kórházlátogatás, ehhez jön még hozzá az aggódó szülők által kivett táppénz is.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben indította el a különböző baktériumok örökítő anyagaiban is azokat a változásokat, melynek következményeként mára multi drug rezisztens kórokozókról, vagy, ahogy a köznyelv nevezi, szuperbaktériumokról beszélhetünk, mely az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása lesz a XXI. században.

    Ismét műszereket igényelhetnek a magyar gyermek-egészségügyi intézmények

    A hazánkban működő gyermek-egészségügyi intézmények működésükhöz szükséges műszereket igényelhetnek, maximum 4 millió forint értékben.

    Vészjelzés: a kórházba kerülő gyerekek kétharmadát fenyegeti a betegséghez kapcsolódó alultápláltság

    A malnutríció, más néven a betegséghez kapcsolódó alultápláltság veszélye a magyar kórházakba kerülő gyerekek csaknem kétharmadát fenyegeti, 12 százalékukat pedig súlyosan – derült ki a magyarországi gyermekkórházakban végzett országos felmérésből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.