• Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház épülő belgyógyászati tömbje

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd forintos beruházással épülő új belgyógyászati tömbje.

    A létesítmény várhatóan július végére elkészül - jelentették be az építők a hétfői szombathelyi bokrétaünnepségen, amelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is köszöntőt mondott.

    Hende Csaba (Fidesz) a térség országgyűlési képviselőjeként hangsúlyozta: az elmúlt négy évben a magyar adófizetők pénzéből összesen 12 milliárd forint fejlesztés történt a Markusovszky Kórházban, ami jobb feltételeket teremt a betegeknek a gyógyuláshoz, az orvosoknak és ápolóknak pedig a munkához.

    A politikus köszönetét fejezte ki az építőknek a megfeszített és szakszerű munkáért, de köszönetet mondott a betegeknek és a kórház dolgozóinak is, azért, hogy elviselték és elviselik az építkezéssel együtt járó napi nehézségeket.

    Szócska Miklós köszöntőjében arról szólt: 2010-ben, amikor átvették az egészségügy irányítását, az válságos helyzetben volt, de az elmúlt négy évben végzett "szívós válságkezelő" és szervezetfejlesztő munkának már látszanak az eredményei.

    Hirdetések

    Négy évvel ezelőtt népegészségügyi válság volt, az ellátórendszert a szétesettség jellemezte, és kibontakozóban volt egy emberierőforrás-válság is, hiszen egyre több orvos készült külföldi munkavállalásra - mondta az államtitkár.

    Szócska Miklós hangsúlyozta: a válság ellenére a jelenlegi kormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy javítsa a kórházi infrastruktúrát és növelje az egészségügyben dolgozók fizetését.

    Jelezte: Nagykanizsától Nyíregyházáig, Gyulától Szombathelyig az ország számos pontján újulnak meg kórházak, most nyer értelmet az elmúlt négy évben végzett munka.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója azt mondta: az új belgyógyászati tömb felépítésével a kórház 1929-es alapítása óta legnagyobb léptékű fejlesztés zajlik, ami a kórház minden harmadik betegének jobb elhelyezési körülményeket jelent majd. Közölte: a réginél kétszer nagyobb alapterületű épületben 4-5 ágyas kórtermek helyett 2-3 ágyas, külön fürdőszobával rendelkező szobák lesznek.

    A főigazgató korábbi tájékoztatása szerint az épületben kap majd helyet a belgyógyászati, a kardiológiai, a gasztroenterológiai, a reumatológiai, a bőrgyógyászati, az infektológiai és a neurológiai osztály, az épület földszintjén pedig az osztályok szakambulanciái működnek majd.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Hátfájás, nyaki panaszok, ízületek - Tíz gyakori kérdés a reumatológusnál

    Csokorba szedtük a leggyakrabban előforduló kérdéseket a reumatológia témakörében. Milyen kérdéseket intéznek a betegek a leggyakrabban a reumatológushoz?

    Zsíros bőr? Így ápolja nyáron!

    A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.

    Rosszak a fogai? Irány a kardiológus!

    Az eddig is közismert tény volt, hogy a magas vérnyomás- és koleszterinszint, az elhízás és a dohányzás a szív-érrendszeri betegségek rizikófaktorai. Most dr. Sztancsik Ilona, a Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a rossz fogak és a szívbetegségek kapcsolatára hívta fel a figyelmet.

    A szívmegállásnak hetekkel korábban lehetnek tünetei

    Az akár végzetes kimenetellel járó szívmegállásról leginkább azt gondoljuk, semmilyen előjele nincs. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa azonban olyan amerikai kutatási eredményekre hívta fel a figyelmet, amelyek szerint lehetnek előzetes tünetek.

    Hallott már az álcázott magas vérnyomásról?

    Az álcázott hypertonia, azaz az orvosi rendelőben mért normális, de a megszokott napi tevékenység során magas vérnyomás gyakori probléma, amely jelentős szív-érrendszeri kockázati tényező.

    Mennyire veszélyezteti Önt a szívinfarktus?

    Ha biztosan tudnánk, hogy a következő öt évben nagy eséllyel szív- és érrendszeri megbetegedés, esetleg infarktus lép fel nálunk, valószínűleg kezeltetnénk magunkat, változtatnánk az életmódunkon. Miért várnánk a legrosszabbra? Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont specialistája arról beszélt, kinek szükséges feltétlenül a kardiológiai kivizsgálás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.