• A kisboltok sorsára juthatnak a kispatikák is?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Baranyában is egyre-másra nyílnak az új, csillogó gyógyszertárak, a kamara a multiktól fél. Szerintük lassan, de biztosan haladnak a csőd felé a kis gyógyszertárak.

    Baranyában idén már 10 új gyógyszertár nyílt, ebből 7 Pécsett. További két gyógyszertár nyitására pedig már megkérték az engedélyt. A kis patikáknak átlagosan 25-30 százalékkal esett vissza a forgalmuk, már kevesebb emberrel dolgoznak, kevesebb árut tartanak, és ha ez sokáig így marad akkor bezárnak - írja a Dunántúli Napló.

    Hirdetések
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Patikák év végi nyitva tartása

    A karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy időben gondoskodjanak a gyógyszerek beszerzéséről.

    Ügyeleti rend az egészségügyi ellátásban július 1-jén

    Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Így az idén július 1-én is az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók.

    A közintézmények mellett a gyógyszertárak is zárva lesznek július 1-jén

    A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, a Semmelweis-napon.

    Egyre romlik a patikák helyzete

    Évek óta súlytják a patikákat és a gyógyszerpiacot a bevezetett rendelkezések, a közeljövőben pedig újabbak bevezetésére kerül sor, melyek tovább rontják a szektor versenyképességét.

    Rizikó totó - Ezekben a patikákban keresse!

    Kíváncsi arra, hogy mit tehet szíve egészségéért? Hogyan kerülhető el az esetleges újabb infarktus, mely patikákban érhető el a rizikó totó? Cikkünkből megtudhatja!

    Vércukorszintet mérnek a patikákban

    Egyes gyógyszertárakban a betegeknek lehetőségük lesz vérnyomást és vércukorszinteter méretni. A szolgáltatást gyógyszerészek kezdeményezték.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.