• Tájékoztató anyag a Debreceni Gyógyfürdő Kft. egységeiben zajló fejlesztésekről

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 2013. augusztus végétől egyidejűleg több egymással összefüggő beruházási projektet indított el.

    Mindez az Észak-alföldi Regionális Operatív Program három különálló kiírására benyújtott sikeres pályázatoknak köszönhetően valósulhat meg. Aszálloda- és termálfürdő fejlesztések első üteme a lezáráshoz közelít és elkezdődött aműszaki átadás-átvételszakasza.

    Termálfürdő felújítás

    A medencecsarnok komplex felújítására volt szükség, ahol az alábbi fontosabb munkák készültek el:

    Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?


    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat. Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?>>
    • A medencecsarnok egésze természetes anyagok felhasználásával készült. Gránitot, travertin mészkőburkolatokat, csempéket és üvegmozaikokat építettek be.
    • A medencék üvegmozaik burkolatot kaptak, peremük kissé ki lett emelve a járófelülettől, amely a lépcsőkhöz és a túlfolyóidomokhoz hasonlóan gránittal lett befedve.
    • Megújult a csarnok gépészete is. A jövőben energiatakarékos üzemű légkezelők biztosítják a bent lévők számára a friss levegőt, a kellemes hőmérsékletet és a megfelelő páratartalmat.
    • A kicserélt új nyílászárók korszerűbbek és jobb a hőszigetelésük is.
    • Az egész medencetér alá padlófűtés került, ami jelentősen fogja növelni a vendégek komfortérzetét.
    • A csarnokon belül történő pihenőhelyek kialakításával a vendégek régi álma valósult meg. A fűtött, csempézett padok és pihenőágyak maximális kényelmet biztosítanak a fürdővendégeknek.
    • A pihenőterületek létrehozása miatt azonban meg kellett szüntetni a medencék közötti vizesblokkokat és a két gőzkamrát. A vizesblokkok a medencetér bejáratához kerültek, míg a két gőzkamra egy új, minden igényt kielégítő szaunavilágban kap majd helyet.
    • A csarnok világítása is korszerűsödött. A mesterséges megvilágítás mellett energiatakarékos LED izzók biztosítják a természetes fény élményét a fürdőzők számára.
    • A medencetér tetőszerkezetén kör alakú rögzített ablakok biztosítják a természetesebb megvilágítást. Ugyanakkor az átburkolt fa tetőszerkezetet is világosabb színt kapott, ezáltal a medencetér jóval több fényhez jut.
    • A vendégigényeknek megfelelően bővültek és korszerűsödtek a 33 oC-os és 35 oC-os medence élményelemei.
    • Az új szaunavilág szaunákkal, gőzkamrákkal, infra szaunával, tepidáriummal, hűtött hideg vizes csobbanó és hideg-meleg vizű Kneipp medencékkel együtt a felújítás második ütemében készül el.

    Szálloda felújítás

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szálloda korszerűsítésének első ütemében kiépült egy új szállodai bejárat, a földszinti lobby, a hotel fél épületszárnyában teljesen megújultak a szobák. A kétágyas szobák és a korábbi kétlégterű apartmanok mellett kialakításra kerültek egylégterű, ún. junior apartmanok és a fürdőszobák is felújításra kerültek. A szállodában új hotel TV rendszer is telepítésre került, melynek részeként valamennyi szobában nagyképernyős LED TV-k állnak a vendégek rendelkezésére. A szobákban új minibár és kiváló minőségű szobai laptop méretű széf is a vendégek rendelkezésére áll.  A Natura étterem és a konyha kapacitása is jelentősen bővült, külön diétás konyha létesült raktárakkal, előkészítővel, fagyasztókamrával, így biztosítva az ételérzékenységben, táplálékallergiában szenvedő vendégek magas szintű ellátását.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A rekonstrukció második ütemében tovább folytatódik a vizesblokkok modernizálása, a bio- és antiallergén szobák kialakítása, a szobai erkélyek felújítása, a szobák felszereltségének bővítése, a modern informatikai és közösségi tájékoztató rendszer véglegesítése. A közlekedő és közösségi terek megújulása mellett bővülnek a fitneszlehetőségek. Az ifjabb korosztály szórakozását szolgáló gyerekvilág (játszószoba, beltéri játszótér és X-box szoba) kialakítása szintén erre periódusra tehető.

    A beruházási projektek idén, várhatóan 2014. augusztus 31-én zárulnak.

    Sugárkezelés után mehetek gyógyfürdőbe? - Az orvos válaszol


    Emlőműtétem után sugárkezelésben részesültem. Kérdésem, hogy a sugarazás után járhatok-e gyógyfürdőbe, mert nagy szükségem lenne rá a lábaim miatt. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül. Sugárkezelés után mehetek gyógyfürdőbe? - Az orvos válaszol>>

    (Debreceni Gyógyfürdő Kft.)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?

    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.

    Mit tehet, ha puffad vagy görcsöl?

    Pohárban vagy medencében, alkalmanként vagy rendszeresen - a haspuffadás leküzdése során, hasznos segítőtársak lehetnek a gyógyvizek.

    Hidroterápiás gyógymódok - Mikor alkalmazható és mikor tilos?

    A súlyfürdő víz alatti húzáson alapuló eljárás. A módszer kidolgozása Moll Károly, magyar orvos nevéhez fűződik. Cikkünkben a hidroterápiás gyógyászati eljárásokról olvashat bővebben.

    Tudta Ön gyógyvizeinkről?

    Magyarország igen gazdag termálvizekben, a világon hasonló adottságokkal csak Franciaország, Izland, Olaszország, Japán rendelkezik. Fürdőink számos bajunkra, betegségünkre nyújtanak gyógyírt.

    Hogy működik a hévízi tó?

    A hévízi tó és iszap jótékony hatásait már az ókori rómaiak is ismerték. Az évszázadok során az orvostudomány mind jobban megismerte gyógyhatásait, olyan kezelésekkel egészíti ki, amelyek hatékonyságát tovább növelik, így emelve gyógyerejét. A víz és iszap egyedi tulajdonságait felhasználó terápiák gyökerei egészen az 1700-as évek végéig nyúlnak vissza.(x)

    Ortopédiai betegségek és fürdőkezelések

    Az ortopédiai szakrendeléseken a betegek legnagyobb százalékban az ízületi porckopással összefüggő, a gerincet és főként a nagyízületeket érintő (csípő, térd) életminőséget rontó fájdalom és mozgáskorlátozottság miatt jelennek meg. Az egyértelmű genetikai vagy alkati okok mellett sajnos nagy arányban a helytelen életmód, az elhízás áll az elváltozások hátterében. (x)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.