• Sok az érdeklődő, de egyelőre kevés a licitáló

    Szerző:
    WEBBeteg

    Sok az érdeklődő, de egyelőre kevés a licitáló a bezárt Svábhegyi Gyermekkórház eszközeire a szerda óta tartó internetes árverésen. Úgy tűnik, a licitálásra jelentkezett több mint 100 regisztrált intézmény egyelőre kivár, várhatóan az árverés jövő hét végi befejezésekor teszik meg ajánlataikat - mondta a Független Hírügynökségnek Bánk Imre.

    Bánk Imre, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) osztályvezetője elmondta: az első tapasztalatok szerint a röntgen és EKG berendezések illetve ultrahangkészülékek iránt a legnagyobb az érdeklődés, de várhatóan sokan pályáznak majd a felkínált kórházi gyermekágyakra, számítástechnikai és klímaberendezésekre is. A www.ekiarveres.hu internetes oldalra azonban egyelőre csak 1-1 db licit érkezett - tette hozzá.

    Hirdetések

    Az EKI 3 bezárt kórház, a Svábhegyi Gyermekkorház, a Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK), majd az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) ingóságait bocsátja internetes árverésre. Elsőként a svábhegyi gyermekkórház 4 ezer eszközére lehet szerda óta licitálni. Van olyan eszköz, amelynek kikiáltási ára 100 forint. de olyan is, amelynek 250 ezer. Az árverésre felkínált orvosi és egyéb, például konyhai eszközöket az érdeklődők kedd óta a XII. kerület Mártonhegyi út 8. szám alatt személyesen is megtekinthetik egészen jövő hét hétfőig.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Első körben csak azok a fekvő- és járóbeteg ellátó intézmények jelentkezhettek az árverésre, amelyeknek szerződése van az Országos Egészségbiztosító Pénztárral (OEP). Bánk Imre elmondta: Körülbelül 400 ilyen intézmény van, ezeknek mind levelet küldött az EKI, amelyben tájékoztatták őket a lehetőségekről. Hozzátette: nagyon sokan érdeklődtek, nemcsak a fővárosból, hanem például Kisvárdáról is.

    A Svábhegyi kórház eszközeinek többségére jövő hét szerdáig lehet licitálni, de van olyan is, amelyre jövő szombatig. Az árverés lezárása után az EKI szakemberei áttekintik a megmaradt eszközöket és eldöntik, hogy esetleg ezeket egy második, nagyobb körben megpróbálják-e újra értékesíteni - mondta az osztályvezető. A következő bezárt kórház, az OGYK eszközeinek árverése várhatóan július végén kezdődik, majd ezután valószínűleg nyár végéig az OPNI ingóságait is értékesítik - tette hozzá.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

    Új szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

    Új terápiát fogadott be az OEP (NEAK) az idiopathiás tüdőfibrózis kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmény társadalombiztosítási támogatással 2017. január 1-jétől érhető el.

    Új, szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017 januárjától érhetők el.

    Bürokráciacsökkentés: egy lépés előre

    Az év elején bejelentett bürokráciacsökkentő programban az egészségügy is vastagon érintett. A program része az OEP megszüntetése, amely ellen szakmai szervezetek is tiltakoztak. Az intézményi átszervezésekről a döntés megszületett, ám a mai napig nem látszanak annak részletei, hogy a változások pontosan hány közalkalmazottat érintenek. A Miniszterelnökség a közelmúltban közölte: a létszámleépítés nem érinti az egészségügyi dolgozókat. Hírösszefoglaló.

    Külföldön él, de itthon jár orvoshoz? - Bírságot kaphat

    Sokan elfelejtkeznek róla, pedig 10 000-től 100 000 Ft-ig terjedő bírságot is kaphat, aki külföldön él, dolgozik, mégsem jelentkezik ki a magyar egészségbiztosítási rendszerből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.