• Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Uniós támogatással, mintegy 2,47 milliárd forintból új műtéti tömb épül a szentesi Dr. Bugyi István kórházban – jelentette be Farkas Sándor (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője szerdán az alföldi városban.

    A fejlesztés nyomán javul a térségben élők biztonsága, 130 ezer ember juthat magasabb színvonalú egészségügyi ellátáshoz – mondta a politikus a beruházás támogatási szerződésének aláírásakor.

    A 5116 négyzetméteres, háromszintes épület elkészültével a kórház hosszú évekre a régió meghatározó egészségügyi intézménye lesz – hangsúlyozta.

    Kalmár Mihály, a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója elmondta, a gyógyítás a 47 épületből álló, pavilonrendszerű intézmény egyes osztályain százéves épületekben folyik. Az aktív ellátás megoszlik a várost kettészelő Kurca folyó két partján található diagnosztikai és sebészeti részleg között, a betegek szállítása pedig rengeteg pluszfeladatot ró a dolgozókra.

    Hirdetések

    A fejlesztésnek köszönhetően egy helyre kerül az intenzív osztály, a traumatológia, a fül-orr-gégészet, az urológia és a műtőrészleg. A beruházás során 400 millió forintot új műszerek beszerzésére, 20 milliót pedig informatikai fejlesztésekre fordítanak – közölte a szakember.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárást követően várhatóan jövő tavasszal indulnak el, az új tömb várhatóan 2015 közepére készül el – tudatta a főigazgató.

    Magyarország kapta a legnagyobb támogatást

    Bene Dániel, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mostani uniós költségvetési ciklusban a tagországok közül Magyarország kapta a legnagyobb támogatást az egészségügy fejlesztésére. Ennek részeként idén ősszel az országban 60 milliárd forintos költséggel harminc egészségügyi intézmény fejlesztése kezdődhetett meg - tette hozzá.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Bővül az iskolatej, valamint gyümölcs és zöldség juttatásban részesülők száma

    Magyarország uniós támogatással a szeptemberben induló tanévben is folytatja az iskolatej, valamint iskolagyümölcs és -zöldség programot, gyümölcsöt és zöldséget a tavalyinál valamivel több, 560 ezer, tejterméket 430 ezer gyermek kap - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI kérdésére.

    Megkezdődött a makói pszichiátriai nappali kórház kialakítása

    Megkezdődött a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház pszichiátriai nappali kórházának kialakítása; a projekt valamivel több mint 54 millió forint uniós támogatásból valósul meg - jelentették be az intézmény vezetői csütörtökön Makón.

    Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben

    Mintegy húszezer ember vehet majd igénybe korszerű egészségmegőrző és betegségmegelőző szolgáltatásokat a sarkadi kistérségben az uniós támogatásból megvalósuló mintaprojektnek köszönhetően - tájékoztatta a Sarkad és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás elnöke az MTI-t.

    Új egészségügyi központot adtak át Debrecenben

    Több orvosi és védőnői körzet rendelőjének és egy kisebb labornak ad otthont a Debrecenben csütörtökön átadott, 87 millió forintból kialakított új egészségügyi központ.

    Kitálalt az elhunyt szentesi nő kórházi szobatársa

    Már a műtét utáni este nagyon rosszul volt az a fiatalasszony, aki a szentesi kórházban halt meg miután spontán vetélése után megműtötték és kezelőorvosa átszúrta a méhfalát. Erről a nő szobatársa mesélt.

    Tizenötmilliárdos támogatás a mentőknek

    Tizenöt és félmilliárd forintnyi uniós támogatást kap az Országos Mentőszolgálat. Ennek köszönhetően öt éven belül az ország területének 90 százalékára 15 percen belül kiérnek a mentők a jelnlegi 78 helyett - mondta Göndöcs Zsigmond főigazgató vasárnap.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.