• Másfél milliárdos fejlesztés a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az intézményen belüli betegutak, illetve a működés hatékonyságát is javítja a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban zajló, összesen több mint 1,5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés. Erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt a projekt részeként megépülő új kórházi szárny kivitelezői szerződésének aláírásakor.

    Szócska Miklós szólt arról is, hogy az új épületszárny energiagazdálkodása a passzív házakéhoz lesz hasonló. Az így megtakarított pénzt pedig a betegek ellátására, vagy a fizetésekre fordíthatják.

    Az államtitkár hangsúlyozta, a magyar egészségügy soha nem látott fejlődésen megy keresztül, 34, a gyöngyösihez hasonló nagyságú beruházás zajlik. Tíz helyen indul onkológiai fejlesztés, a működési hatékonyságot javító beruházás pedig hatvan intézményt érint - tette hozzá.

    Hirdetések

    Közép-Magyarországra ugyanakkor kevesebb fejlesztési forrás jut, ezt a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi ciklusban kell megoldani – mondta, emlékeztetve arra, hogy a kormányváltáskor megörökölt helyzet és a gazdasági világválság ellenére az egészségügy megtartotta a működőképességét, kétszer is emelték az ellátórendszerben dolgozók fizetését, és fejlesztésekre is lehetőség van.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Elhárultak az akadályok

    Weisz Péter, a kórház főigazgatója elmondta, a 2010-ben kezdődött, 1,3 milliárd forintos uniós forrásból megvalósuló fejlesztés komoly nehézségekbe ütközött, egy szabálytalansági eljárás miatt másfél évre le is állt. Mostanra azonban elhárultak az akadályok, a projekt 2014 végére befejeződhet.

    Megépül az 3112 négyzetméteres új szárny, illetve modern orvostechnikai berendezéseket és informatikai eszközöket is vásárolt az intézmény - magyarázta.

    Horváth László, Heves megyei kormánymegbízott szerint a megyének nagyon nehéz helyzetből, a Hospinvest-ügy okozta gödörből kellett kimásznia.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Teljesen megújul az országos pulmonológiai intézet

    Orvosi műszerekre és informatikai fejlesztésekre 200 millió forint, az intézet több épületének teljes rekonstrukciójára, infrastrukturális fejlesztésére 1 milliárd 84 millió forint áll rendelkezésre.

    Milyen jelek utalhatnak csecsemőkori agykárosodásra?

    A születés utáni napokban, hetekben kialakuló mozgás- és testtartászavarok, a figyelem elégtelensége vagy hiánya, fokozott ingerlékenység és még számos tünet utalhat arra, hogy a baba különös figyelmet, ellátást, segítséget kell, hogy kapjon.

    Befejeződött a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programja

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, 923.235.645,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 Program, Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programja című, KEOP-5.6.0/E/15 jelű pályázati kiírásán. Az elnyert támogatásból a Kenézy Kórház jelentős eszközfejlesztést tudott végrehajtani.

    Rehabilitációs részlegek fejlesztése a debreceni Kenézy kórházban

    A debreceni Kenézy kórházban csaknem egymilliárd forintos fejlesztés kezdődött: 287,5 millióból megújul a gyermekrehabilitációs járóbetegrészleg, 621 millió forintból pedig a kórház rehabilitációs osztálya - közölte Lampé Zsolt főigazgató sajtótájékoztatón.

    Milliárdos fejlesztés indul a közös megyei intézménybe integrálódott kalocsai kórházban

    Egymilliárd forintot meghaladó összegű fejlesztés kezdődik a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban a kecskeméti és a kiskunfélegyházi egészségügyi intézménnyel megvalósult integrációs program keretében – közölte a kalocsai tagkórház főigazgató-helyettese csütörtökön az MTI-vel.

    Tízmilliárd forintból fejlesztik a térségi onkológiai központokat

    Tízmilliárd forint európai uniós fejlesztési forrást kap összességében tíz térségi onkológiai centrum - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár pénteken, Budapesten.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.