• Korszerűsítik a bonyhádi kórházat

    Szerző:
    WEBBeteg

    Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos európai uniós támogatásból - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

    Barcza Zsolt elmondta, a 2015. június 8-ig megvalósuló beruházás keretében a jelenleg külön épületben működő tüdőgondozót a kórház műtőblokkjában lévő sterilizáló helyére telepítik, a tömbösítéssel csökkennek a kórház költségei.

    Az építészeti átalakítás mellett bővítik az egynapos sebészet kapacitását, és fejlesztik az orvosi eszközöket is; a többi közt a tüdőgondozóba digitális röntgenkészüléket, a sebészeti osztálynak az artroszkópos és endoszkópos műtétekhez szükséges műszereket szereznek be - tette hozzá.

    Hirdetések

    A bonyhádi kórházban 2012. július 1-jétől 130 ágyon krónikus és ápolásra szoruló betegeket látnak el, valamint egynapos sebészeti beavatkozásokat végeznek.

    Az egynapos sebészeten évente 800-900 beteget műtenek meg. Mivel az egynapos sebészet iránt nő az igény, a kapacitásbővítéssel azt szeretnék elérni, hogy többletfinanszírozás esetén több egynapos műtétet végezzenek a bonyhádi kórházban - mondta a kórház vezetője.

    Egynapos sebészet


    Emelkedő tendenciát mutat, ám a nyugat-európaitól még mindig messze elmarad hazánkban az egynapos sebészeti beavatkozások száma. Három év alatt több mint kétszeresére nőtt az ilyen jellegű kezelések aránya, de a nyugat-európai mutatókhoz és a hazai igényekhez képest is lemaradásban van. Egynapos sebészet: hatékony, de nem elég elterjedt.>>

    (MTI)

     
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Tudnivalók az egynapos sebészeti beavatkozásokról

    Korábban is voltak már kezdeményezések az egynapos sebészeti ellátás kiterjesztésére hazánkban, de számtalan finanszírozási, kivitelezési akadályba ütközött a zökkenőmentes alkalmazás. Napjainkra azonban a korszerű műtéti eljárások és eszközök használatának köszönhetően bizonyos beavatkozások esetén lehetőség van arra, hogy a beteg ne töltsön napokat a kórházban, hanem 24 órás megfigyelés után az otthonában lábadozzon tovább.

    8 milliárdos fejlesztés az egynapos sebészeti részlegek országos hálózatában

    A korszerű, hatékony és betegközpontú ellátás megteremtése érdekében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ önálló, legalább négy szakmát érintő egynapos sebészeti részlegek kialakítását kezdte meg 18 fekvőbeteg-ellátó intézmény 20 helyszínén. A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen lerövidül a kórházban eltöltött idő, és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma.

    220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban

    Jövőre 221,7 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint ebben az évben - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az Országgyűlés által a múlt héten elfogadott 2018-as költségvetésről szóló törvénnyel kapcsolatban.

    Kórházszövetségi kongresszus: az egészségügyi dolgozók elvándorlása veszélyeztetheti az ellátást

    Ha az uniós tendenciákhoz hasonlóan a magyar egészségügyi dolgozók elvándorlása folytatódik, akkor 2020-ra Magyarországon is száz ágyból csak 80-90-re juthat egészségügyi dolgozó - hangzott el a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) kongresszusának szakmai napján csütörtökön.

    Otthoni szakápolás - változtatásért kiáltanak a szolgáltatók

    Jelenleg az egynapos beavatkozással végzett sebészeti ellátások után a beteg nem vehet igénybe OEP által finanszírozott otthoni szakápolást.

    Minimál invazív sebészet - korunk legkíméletesebb műtéti technikái

    Modern világ, rohanó élet, nem jut időm semmire… – miként ezt a Bikini együttes is énekli, életünk állandó rohanással van tele, mindennapi - munkahelyi és családi - teendőink mellett nem mindegy számunkra, mennyi időbe telik egészségügyi problémáink kivizsgálása, főként annak kezelése, esetleg műtéti úton történő orvoslása. Létezik erre megoldás: az egynapos sebészet!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.