• Életmód programok a Kenézy Gyula Kórház munkavállalói részére

    Szerző:
    WEBBeteg

    Uniós támogatásból egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok valósultak meg a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet munkavállalói részére.

    Támogatás a Széchenyi Terv keretében


    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet (a Nagyerdei Gyógyászati Kft. jogutódja) 9 958 816,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

    A projektünk célja volt, hogy munkatársaink számára egészséges munkahelyi környezetet biztosítsunk. Az előzetes felmérésből kiderült, hogy szervezetünk munkatársai nyitottak, érdeklődők az egészséges életmód iránt, és a mindennapokban szükségesnek látják a szekértői támogatást, véleményt. Szervezetünk munkatársai a mindennapi munkavégzés során igen nagy stressznek vannak kitéve, amit a mozgásszegény életmód súlyosbít.

    A projekt keretén belül ezen pontokra fókuszálva valósítottunk meg életmódprogramokat egészséges táplálkozás, lelki egészség és stressz kezelés, laikus önsegítő csoport és rendszeres testmozgás témakörben, melyeknek részét képezték szervezeti és egyéni szintű programelemek, szűrővizsgálatok  is.

    Hirdetések

    A projektben tehát a következő témakörökben valósítottunk meg komplex életmódprogramot:

    1. Stresszkezelési klub: stresszoldó technikák, a stresszes helyzetek felmérése, lehetőség szerinti elkerülése, saját gyakorlatok elsajátítása volt a klub programja.
    2. Elsősegély nyújtási előadások: elméleti háttér és gyakorlati trükkök megismerése.
    3. Egészséghét, egészségnap és életmódtábor: életmódhoz és életmódváltáshoz kapcsolódóan számos olyan program és foglalkozás valósult meg, melyek az életvezetési kompetenciákról információkat és hasznos technikákat mutatnak meg.
    4. Egészségügyi állapotfelmérés: alapvető fontosságú szűrővizsgálatok kerültek elvégzésre.
    5. Sportfoglalkozások, túrák, bajnokság, verseny: több hetes, rendszeres tevékenység, melynek során a résztvevők egy alternatív közlekedési formát népszerűsítettek a kerékpárral való munkába járással, valamint a gyalog- és kerékpártúrák, bowling, labdarúgás versenyek révén a közösség egységes csapattá formálódott.
    6. Laikus önsegítés: önszerveződő kör, mely az egyéni problémákra fókuszálva segítette azok megoldását.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet a stratégiája szerves részévé kívánja tenni az alkalmazottak egészségvédelmét. Ennek érdekében a projektidőszakon túl is folytatjuk majd a megkezdett programokat, kezdeményezéseket. Lehetőségeinkhez mérten új programokat is indítunk ezeken a területeken.

    A projektről


    Projekt megnevezése: „Nagyerdei Gyógyászati Kft. életmód programja” TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0003

    Időtartam: 2012. 12. 11. – 2013. 10. 31.

    A projekt támogatásának összege: 9 958 816,- Ft

    A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

    (Garda Consulting Kft.)

     

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Sclerosis multiplex - Tünetek, életmód, kezelés

    Az SM-mel együtt élni a betegnek és a környezetének sem könnyű. Éppen ezért sokan legyinthetnek a még nagyobb áldozatokkal járó egészséges életmódra.

    Pangásos szívelégtelenség - Milyenek a kilátások?

    A szívelégtelenség olyan betegség, amely sajnos egyre súlyosabbá válik – különösen kezelés nélkül. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont kardiológusa szerint azonban megfelelő, gondosan felépített életmóddal és orvosi kezeléssel jelentősen javíthatók az életkilátások.

    Ezért alakul ki a köszvény

    A köszvény gyakran a nagyujjon kezdődik. Vörössé, duzzadttá válik és nagyon fájdalmas. Főleg a férfiakat érinti, és bármely korban jelentkezhet. A nőket inkább csak a menopauza után.

    Tavaszi fáradtság vagy kortizolhiány?

    A tavasz kezdetén sokan panaszkodnak enyhe depresszióra, fáradtságra. Azonban, ha a probléma tartósan fennáll, érdemes kortizolhiányra is gyanakodni, mely napjainkban egyre több embert érint.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.