• Újra indul Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat

    Szerző:
    WEBBeteg

    Idén negyedik alkalommal dördül el a startpisztoly, és indul újra október 22-én Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat.

    A meghirdető az Országos Alapellátási Intézet célja 2013-ban is ugyanaz, mint a megelőző években. Helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét.
     
    Hirdetések
     

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról


    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza? Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról>>

    A pályázat szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a modellként követendő orvos-beteg kapcsolatokra, a kulcsfontosságú orvos-beteg bizalomra, és elérni, hogy a média ne csak szidja, dicsérje is az alapellátás szereplőit.

    Csakúgy, mint tavaly, ebben az évben is a nemzethez tartozás a mérvadó, tehát várjuk, hogy a felvidéki, az ukrajnai,a vajdasági, az erdélyi orvosok is bekerülhessenek a nyertesek közé. 
    Ahogyan pályázati kiírásunkban olvashatják, egyének, de kollektívák- kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek – ajánlásait is várjuk. 
     
    A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, tagjai Bakonyi Péter a Duna Televízió Intendánsa,  Berszán Lajos gyimesfelsőloki plébános, Csongrádi Kata színművésznő, dr. Lenkefi Ida  az Egis belkereskedelmi igazgatója, dr Mosolygó Gábor háziorvos, a tavalyi pályázat hazai nyertese,  valamint  Dr. Farsang Csaba, Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Kásler Miklós, Dr. Kiss Róbert professzorok. 
     
    A végső sorrendet a portál látogatóinak szavazatai alakítják majd ki. 
     

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Kérjük Ön is járuljon hozzá ahhoz, hogy a pozitív történetnek is legyen hírértéke, és közölje felhívásunkat a médiában, hogy minél több betege megajándékozhassa háziorvosát egy történettel.  
     
    „Az év praxisa a Kárpát medencében”2013 részletes pályázati kiírását az azevpraxisa.hu/ portálon találhatja meg. A pályázat hivatalos weboldala a http://www.azevpraxisa.hu/ címen érhető el. Az ajánlásokat legkésőbb 2014 március 10-én  éjfélig várjuk. 
     
     
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

    Dr. Kovács György Zoltán: a Teljesség az új kulcsszó!

    Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat diplomája az ékköve mindegyiknek, ahogyan Dr. Kovács György Zoltán fogalmazza: az összes elismerés betetőzése. A nyugdíjas háziorvos Körösladány Díszpolgára, több helyi és országos kitüntetés birtokosa.

    Dr. Kormány Zsolt: az elismerés az összes háziorvosi praxisnak szól

    A Gubacsi lakótelep egy külön kis világ, alig 8oo fő lakja. A családok háziorvosa, dr. Kormány Zsolt 37 éve dolgozik itt. Közel 15oo betege van, nem csak innen, hanem a környező területekről, sőt vidékről is.

    Dr. Hasitz Ágnes: nem bántam meg, hogy a klinikum helyett a háziorvoslást választottam

    Szentendre belvárosában, a Bükkös-patak partjánál található dr. Hasitz Ágnes háziorvosi rendelője, ahová kiemelkedő számú beteg jár, összesen közel háromezer. Fontos számára a prevenció, a betegek egészségének megőrzése. Ezt kommunikálja személyesen, saját internetes oldalán, valamint a havonta megrendezett előadásokon is.

    Dr. Ávéd János: különleges és egyben felelősségteljes életforma a háziorvosi hivatás

    Ritkaságszámba menő, izgalmas orvostörténeti gyűjteményt gondoz, büszkén mutatja veterán autóit Mindszent megbecsült háziorvosa, akinek az édesapja is ebben a városban dolgozott mint a családok orvosa. Különleges történet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.