• Módosíttatnák a széfrendeletet

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Kórházszövetség szeretné módosíttatni a jelenleg is hatályban lévő kórházi széfekről szóló rendeletet, az egészségügyi miniszter szerint azonban nincs erre szükség, mivel az ő értelmezése szerint a jogszabály nem írja konkrétan elő, hogy minden ágy mellé személyes trezort szereljenek - mondta a szövetség elnöke hétfőn.

    Varga Ferenc szerint azonban szükség van pontosításra, mert nem egyértelmű a rendelet. A tárca vezetője, Székely Tamás megígérte, hogy két hét múlva visszatérnek a kérdésre.

    Május végén fogadta a Kórházszövetség jelenlegi, előző és jövendő elnökét Székely Tamás egészségügyi miniszter. A megbeszélésen esett szó a kórházi széfekről, amelyeket a szövetség vezetői szerint felesleges minden betegágy mellé felszerelni.

    Hirdetések

    Varga Ferenc elmondta: kétségtelen, hogy a rendelet szó szerint ezt nem mondja ki, viszont nem egyértelmű a megfogalmazás, ezért minden intézmény másképp értelmezi. Hozzátette: meghívták a minisztert a Kórházszövetség június 24-i elnökségi ülésére, Székely Tamás el is fogadta a meghívást, és egyúttal megígérte, hogy a májusban felvetett kérdésekre ott visszatérnek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kórházi széfekről szóló februári miniszteri rendelet szó szerint így szól: "...minden 24 óránál hosszabb folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál biztosítani kell minden beteg részére személyes használatú tárgyainak biztonságos őrzésére alkalmas, önálló széf elhelyezését..."

    A jogszabály ez alól a kötelezettség alól mentesíti a csecsemő, a pszichiátriai, az intenzív osztályokat, valamint a szenvedélybetegeket ellátó részlegeket.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

    Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

    Székely: Nem biztos, hogy csökkentik a kórházi ágyak számát

    Egyáltalán nem biztos, hogy csökkenteni kell az aktív kórházi ágyak számát - reagált Székely Tamás azokra a pénteki sajtóértesülésekre, amelyek szerint az egészségügyi tárca ágyszámcsökkentéssel is orvosolná az ágazat pénzhiányát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.