• Vállalható lett volna az egészségügyi reform

    Szerző:
    WEBBeteg

    Vállalható volt és végrehajtható lett volna az egészségügyi reformról elfogadott törvény, amit a népszavazás után nagyrészt visszavontak - ezt Kökény Mihály szocialista egészségpolitikus jelentette ki egy fővárosi fórumon.

    Szerinte a törvényben megőrizték a szolidaritás elvét, és csak a működőképesség miatt szükséges mértékben engedték volna be a magántőkét.

    Hirdetések

    A népszavazási kampányban azt észlelték, hogy a potenciális befektetők a kialakult hangulatban nem vállalták a beruházást az egészségügybe. Szanyi Tibor újlipótvárosi parlamenti képviselő azt mondta, hogy egy évig dolgoztak az egészségügyi reformon, működőképes modellt hoztak létre, de aztán "rájuk tört a politika".

    Székely Tamás egészségügyi miniszter azt emelte ki, hogy a törvény túlságosan a befektetőkre, a pénztárakra koncentrált, nem pedig arra a társadalmi szerződésre, hogy akinek van jövedelme, az járulékot fizet, akinek pedig még, vagy már nincs jövedelme, ahelyett a társadalom fizet. Ezt az alapelvet sikerült megtartani a megmaradt törvényben, és ennek figyelembe vételével fogják beterjeszteni az új szabályozási javaslatot - tette hozzá a miniszter. A kérdés ezután is az, hogy az ingyenélők helyett fizessen-e a többség - mondta Székely Tamás.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Nem lesz elég a Taj-kártya az orvosnál

    Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szombat délután benyújtotta az Országgyűlésnek, az újabb egészségügyi "salátatörvényt". Az előterjesztés megteremti a jogi alapjait annak, hogy Magyarország teljes jogú tagként csatlakozhasson az Eurotransplanthoz. Kitér arra is, hogy a visszaélések elkerülése miatt az ellátást igénylőnek a taj-kártya mellett fényképes személyazonosító okmánnyal is igazolnia kell jogosultságát.

    Megszűnik a passzív táppénz: Változások az egészségügyben júliusban

    Elfogadta a parlament az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítását. Ennek értelmében megszűnik a passzív táppénz, míg a táppénzen lévők soron kívüli ellátásban részesülhetnek. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait és pihenőidejüket, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    Kompromisszum az amerikai egészségügyi reform vitájában

    A washingtoni szenátus demokrata párti tagjai kompromisszumra jutottak szombaton az egészségügyi reform vitájában, és ezzel biztosították a reformcsomag felsőházi elfogadásához szükséges 60 szavazatot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.