• Lépéseket sürget a Fidesz a gyermekellátásban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Olyan kaotikus helyzet alakult ki a gyermekellátásban, hogy a kormánynak azonnali lépést kell tennie, bezárt kórházakat kell megnyitni és bővíteni kell a kapacitásokat - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa.

    Miközben egyes kórházak gyermekosztályai 160 százalékos kapacitással működnek és újszülötteket kell 100-150 kilométerre szállítani helyhiány miatt, bebizonyosodott, hogy a kormányszóvivő korábbi nyilatkozatával szemben, mégis kapott fizetést a 22 egészségpénztár főigazgatója - tette hozzá.

    Hirdetések

    Pesti Imre szerint a gyermekosztályok mellett a nőgyógyászati és pszichiátriai kapacitásokat is bővítenie kellene a kormánynak. Ezek a területek ugyanis a legnagyobb vesztesei az egészségügyi rendszer átalakításának - mondta Pesti Imre. Ezen felül az ellenzéki politikus szerint korábban bezárt kórházakat is meg kell nyitni, így például a Schöpf-Méreit, ahol még megvannak a műszerek és összehívható a régi szakember gárda is.

    Pesti Imre hozzátette: az egészségügyi miniszter állítása nem állja meg a helyét, amely szerint van elegendő kapacitás a gyermekellátásra, mivel országosan 80, fővárosi szinten 94 százalékos a kihasználtság, hiszen egyes intézmények 160 százalékos kihasználtságról beszélnek. A Peter Cserny Alapítvány pedig arról, hogy nagy távolságra, például Hatvanból Tatabányára kell újszülötteket szállítaniuk, helyhiány miatt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ellenzéki politikus szerint bebizonyosodott az is, hogy a kormányszóvivő nem mondott igazat, amikor azt mondta, nem kap fizetést a 22 egészségpénztár élére kinevezett főigazgató, a pénzügyi tárca szóvivője szerint ugyanis másfél hónap után havi bruttó 300 ezer forint jár nekik, ami összesen az ellenzéki politikus szerint 7 milliós kiadás. Pesti Imre úgy látja, az lenne a leghelyesebb, ha a pénztári vezetők nem vennék fel a fizetésüket, a kormánynak pedig bocsánatot kellene kérni, hiszen a népszavazás után, annak tudatában, hogy nem lesz többpénztáras rendszer kötött szerződést a főigazgatókkal.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    A miómák típusai

    A méhmióma (a továbbiakban csak mióma) a méh izom- és kötőszöveti sejtjeiből kialakuló jóindulatú daganat. A miómák a nők körében leggyakrabban előforduló jóindulatú daganatok. Nagyon ritkán (az esetek legfeljebb 0,8 százalékában) a mióma rosszindulatú daganattá fajulhat. A miómák döntő többsége jóindulatú marad, ám ennek ellenére okozhatnak kellemetlen panaszokat és súlyos komplikációkat. Mi jellemzi az egyes típusokat, és mennyire veszélyesek egymáshoz képest?

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Ösztrogéndominancia - Sok nőt érint, akár meddőséget is okozhat

    Az ösztrogéndominancia egyre több nőt érint manapság, és sajnos nemcsak kellemetlen tüneteket okoz, de súlyos betegségekhez, akár meddőséghez is vezethet. Dr. Lőrincz Ildikótól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusától megtudhatja, vajon milyen kezelési lehetőségek közül választhat a beteg.

    Petefészek-daganatok - Petefészekrák

    A petefészek daganatai rendkívül sokfélék mind szövettani, mind szerkezeti, mind pedig funkcionális (hormontermelők vagy sem) szempontból. Léteznek jó- és rosszindulatú, valamint átmeneti formák. A gyakori funkcionális ciszták mindig jóindulatúak. A rosszindulatú petefészek-daganatok nagy része (közel 90 százaléka) hámsejt eredetű (carcinoma).

    Mit kell tudni a nőgyógyászati küretről?

    A fractionalt curettage a méhnyálkahártya mind jóindulatú, mind rosszindulatú betegségeinek diagnosztizálására és bizonyos esetekben egyben kezelésére alkalmazott műtét. Leginkább nőgyógyászati küret, egészségügyi küret, illetve kaparás néven ismert.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.