• Cukorbetegek egészségügyi szolgáltatását javító rendszerhez nyert támogatást egy konzorcium

    Szerző:
    WEBBeteg

    Integrált, a cukorbetegek ellátásának hatékonyságát növelő rendszer megvalósításához nyert el több mint 500 millió forintos támogatást egy konzorcium.

    A kifejlesztendő rendszer elsősorban a diabétesszel kapcsolatos kezelések segítésére szolgál, de kialakítása lehetővé teszi a későbbi bővítést más krónikus betegségekben szenvedőkre is - tájékoztatta a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. szerdán az MTI-t.

    Hirdetések

    A közlés szerint a cég által vezetett konzorcium - amelynek további tagjai az Óbudai Egyetem és a PPT Group Kft. - Dialogic rendszere egységes környezetben kezeli mind a rendelési bejegyzéseket, mind a rendelkezésre álló erőforrásokat.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Így nem fordulhat elő, hogy akkor derül ki, nincs elérhető orvos, amikor a beteg megérkezett, mert a rendszer már előre figyelmezteti az egészségügyi szolgáltatót. Ekkor a szolgáltató a rendszert használva egy másik kórházhoz irányíthatja a beteget, új időpontot adhat, vagy másik kórházból igényelhet orvost.

    A beteg mindebből azt tapasztalja, hogy az ellátás kiszámíthatósága jelentősen megnövekedett, nem kell feleslegesen elmenni a kórházba, és a várakozási idők is csökkenek, mivel a kórház jobban kihasználja erőforrásait - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

    Az elnyert uniós forrás az összköltség 80 százaléka.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Cukorbetegségre utaló laboreltérések

    A diabetes mellitus (cukorbetegség) diagnosztikája alapvetően vérvételen alapul. A diagnózishoz vezető vérvétel mindig vénás vérből történik, nem elegendő az ujjbegy megszúrása.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben indította el a különböző baktériumok örökítő anyagaiban is azokat a változásokat, melynek következményeként mára multi drug rezisztens kórokozókról, vagy, ahogy a köznyelv nevezi, szuperbaktériumokról beszélhetünk, mely az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása lesz a XXI. században.

    Ön is cukorbeteg? Rengeteget segíthet, ha sportol!

    A fizikai aktivitás kedvezően befolyásolja az anyagcserét, cukorbetegségben ennek különösen nagy jelentősége van. A testmozgás javítja a közérzetet, a sejtek érzékenyebben reagálnak az inzulinra, az inzulinrezisztencia mérséklődik, és a vércukorszint beállítása könnyebbé válik. Ezenkívül a testmozgás és a sport a túlsúly csökkentését is segíti.

    Klinikai vizsgálatok - Lehetőség mindenki számára

    A klinikai vizsgálatok intézményi menedzsmentjének optimalizálása érdekében tanácsadást, konzultációs lehetőséget kínál a kórházak vezetői részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A Magyar Kórházszövetség XXX. Kongresszusán az OGYÉI standján az Intézet szakértői várják az érdeklődő kórházvezetőket, akiket adott esetben saját intézményeikben is felkeresnek, személyre szabott tanácsadással segítve azt, hogy többféle szempontból is a lehető leghatékonyabb módon élhessenek a klinikai vizsgálatok kínálta lehetőségekkel.

    Így könnyítheti meg fogyását cukorbetegként

    A cukorbetegség rizikófaktora és következménye is lehet a túlsúly, melytől a vércukor értékek helyreállításához a betegnek meg kell próbálni megszabadulnia. Azonban sokan komoly akadályokba ütköznek a fogyást illetően, és szomorúan konstatálják, hogy a súlycsökkenés elmarad.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások