• Öt milliárd forint uniós támogatás a tatabányai betegeknek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A tatabányai Szent Borbála Kórház a rendelkezésre álló támogatást korszerű központi technológiai tömb kialakítására, új orvostechnikai-eszközök vásárlására, valamit a betegellátást segítő informatikai rendszerek kiépítésére fordítja. Ünnepélyes alapkő-letétel a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

    Az új épületszárny ünnepélyes alapkőletételén beszédet mondott Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter és dr. Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója, majd az általuk aláírt emléklapot az időkapszulába helyezték el.      

    Hirdetések

    Mentők, ügyelet, házi orvos?
    A betegellátás minőségét és hozzáférésének javítása érdekében lehetővé válik a korszerűtlen, több telephelyes, pavilonrendszerű kórházstruktúra kiváltása - a fejlesztés kulcseleme a központi technológiai tömb kialakítása. A Dózsa György úti Manuális Pavilonhoz csatolt két új szárnyban kerülnek elhelyezésre a jelenleg két telephelyen és a központban szétszórtan működő osztályok, részlegek. Jelentős orvos-technológiai, épületgépészeti és informatikai fejlesztésre is lehetőség nyílik a projekt keretén belül. A központi technológiai tömb kialakításához kapcsolódóan fejlesztésre kerül a központi intenzív osztály, a központi diagnosztikai (CT, MRI, röntgen-digitalizáció), valamint a központi műtő is. Emellett a betegutak racionalizálása érdekében központi betegirányítási rendszert alakítanak ki, és megújul a menedzsmentet támogató információs rendszer is.

    Adattárak


    Egészségügyi keresők, kalkulátorok, lexikon a WEBBetegen>>

    A Szent Borbála Kórház a megye legjelentősebb egészségügyi intézménye, II-es és némely szakterületeken III-as progresszivitási szintnek megfelelő ellátási kötelezettséggel. Az új egészségügyi struktúrában az erőforrások koncentrálásával új profilt is kapott, az aktív reumatológiai ellátást.

    A Szent Borbála Kórház közvetlen betegellátási területe Tatabánya, Oroszlány, Tata, Kisbér, Komárom és Bicske városa és környéke. A kórház jelenleg 641 aktív és 145 krónikus ágyon végez gyógyító tevékenységet, 193 orvos és 754 egészségügyi szakdolgozó közreműködésével.

    A rekonstrukcióban összesen 19 ellátási egység érintett. Az építési-kivitelezési munkálatok 2013. májusában kezdődtek és szakaszos átadásokkal végül a teljes épületet 2014. második felében lehet birtokba venni.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Tatabányai Szent Borbála Kórház fejlesztése a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program “Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című konstrukciója keretében, mintegy 5,23 Mrd Ft összköltséggel valósul meg, a TIOP 2.2.4 projekt keretében.

    (GYEMSZI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Országos népegészségügyi program indult

    Az alapellátás, a népegészségügy, a betegbiztonság és környezet-egészségügy átfogó módszertani fejlesztése érdekében indult országos program 11,43 milliárd forintos uniós támogatással.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.