• A Tesco kivonja a forgalomból a lengyel vaníliás ostyát

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Tesco azonnali hatállyal kivonja a forgalomból azt a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett. A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát.

    A Tesco Global Áruházak Zrt. keddi közleményében arra kéri a fogyasztókat, hogy a "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek" nevű terméket ne fogyasszák el, hozzák vissza bármelyik Tesco áruházba, ahol a vevőszolgálatokon átveszik, és a vételárát visszatérítik, a vásárlást igazoló blokk hiányában is.

    Hirdetések

    A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden közölte, hogy feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, és a termékekből Magyarországra is került.

    A vásárlók biztonsága érdekében

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A hivatal közlése szerint az  érintett, 175 grammos termékek minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma pedig 2-0771-210413. A hatóság is arra kérte a fogyasztókat, hogy az ezzel az azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

    A Tesco közleményében kiemeli: az Európai Unió által működtetett, élelmiszerekre vonatkozó gyors riasztási rendszer (RASFF) értesítése szerint a termék egyik alapanyaga feltehetően  szennyeződött, ezért élelmiszerbiztonsági okok miatt - vásárlóik maximális biztonsága érdekében - úgy döntöttek, hogy a terméket azonnali hatállyal kivonják a forgalomból.

    A Nébih azt közölte:  az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága!

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.

    Országos élelmiszergyűjtésre hív a Magyar Vöröskereszt

    Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! – ezzel a mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet december 5. és 6. között a Tesco 118 áruházában várja az adományokat. Minden adományozó ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.