• Szálló por - Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Salgótarjánban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Salgótarjánban, a szálló por magas koncentrációja miatt péntek reggel – közölte a városháza az MTI-vel.

    A szálló por határértéke a városban szerdán és csütörtökön is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, 6 százalékkal, illetve 2 százalékkal. Emiatt az önkormányzat a szilárd és az olajtüzelésű berendezések, valamint a gépjárművek használatának mérséklésére kéri a lakosságot és az üzemeket. Az avar és a kerti hulladékok égetése tilos Salgótarjánban.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A por belégzése súlyosbítja a légzőszervi betegek állapotát, különösen asztma, hörghurut esetében, és csökkenti a tüdő ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. A leginkább a légúti és a keringési betegségben szenvedők, a csecsemők, a gyermekek és az időskorúak veszélyeztettek.

    Salgótarjánban a levegő minőségének gyors javulását akadályozza az is, hogy a város nagy része egy völgy aljában fekszik, ahol a légmozgás csekély.

    Szmog: nagyobb eséllyel halunk meg légúti betegségben


    A szmog egyik fő eleme, az ózon jelentősen növeli annak a kockázatát, hogy valaki légúti betegségben haljon meg, állapították meg amerikai tudósok. A légúti betegségek halálos kimenetelének valószínűsége 50 százalékkal nő akkor, ha valaki hosszú időn át nagy koncentrátumú földfelszíni ózonnak van kitéve. Szmog: nagyobb eséllyel halunk meg légúti betegségben>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Miért fontos rendszeresen szellőztetni?

    A rendszeres szellőztetés hiánya számos egészségügyi problémát vonhat maga után.

    Fűtési szezon és szobalevegő - Mire figyeljünk télen?

    Ősszel és télen, főleg a kinti mínuszok miatt jóval több időt töltünk fűtött helyiségekben otthon és a munkahelyen. A teljes beltéri környezet, de ezen belül is kiemelten a szoba hőmérséklete, a szobalevegő páratartalma nagymértékben befolyásolják a szobalevegő minőségét, illetve közérzetünket, egészségünket. (x)

    Egészségesotthon-teremtés!

    Nemcsak az elhasznált levegő miatt fontos a lakásnak a szellőztetése. Ugyanis a földből feljövő radonsugárzás miatt is ajánlott a rendszeres szellőztetés.

    Több településen elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

    Budapesten, Miskolcon, Sajószentpéteren és Nyíregyházán elrendelték hétfőn a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt.

    A légszennyezettség veszélyei

    Tiszta levegővel, főleg az emberi tevékenység következtében, a Földön gyakorlatilag már sehol sem találkozunk. A szennyező anyagok szervezetünkre terhelően hatnak.

    Szálló por - Négy településen veszélyes a levegő minősége

    A szálló por magas koncentrációja miatt négy település levegőjét veszélyesnek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) vasárnap.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.