• Kutatni kellene a fejlődő országok betegségeit

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felszólította a gazdag országokat, hogy foglalkozzanak azokkal a betegségekkel, amelyek a fejlődő országokat sújtják. A WHO legfőbb döntéshozó szerve a hét végén hozott erről határozatot.

    A dokumentum felszólítja a gazdag országokat, hogy kutatási és fejlesztési tevékenységükben vegyék figyelembe a fejlődő szegény országok igényeit. A WHO döntéshozó szerve tervet fogadott el arra, hogy hogyan lehet tartósan és kielégítően finanszírozni a fejlődő országok igényeit szolgáló gyógyszerkutatásokat.

    Hirdetések

    A határozathoz kapcsolódóan a WHO testülete egy máik dokumentumot is elfogadott, amely kimondja, hogy ezt a stratégiát az egész WHO-nak is figyelembe kell vennie a kutatási terve kidolgozáskor.

    Margaret Chan, a WHO vezérigazgatója "fontos áttörésként" üdvözölte a döntést. Hasonlóan értékelték a határozatot nem kormányszintű szervezetek, köztük az Orvosok Határok Nélkül.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Sajátos elmeállapottá nyilvánították a videojáték-függőséget

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 11. alkalommal adta ki a betegségek nemzetközi osztályozásának (ICD) listáját, ebben először vette fel a mentális zavarok listájára a videojáték-függőséget mint sajátos elmeállapotot.

    A dohányzás a szívbetegségek és a stroke vezető oka hazánkban

    A dohányosok körében 2-4-szer nagyobb a szívkoszorúér-megbetegedések és az agyvérzés kialakulásának valószínűsége, mint a nemdohányzóknál, a passzív dohányos felnőttek esetében pedig 25-30 százalékkal magasabb ez a kockázat.

    Új, előremutató gyógyítási kísérletek

    Az elmúlt évtizedekben a kismolekulájú gyógyszerek terjedtek el. Pár éve viszont olyan anyagokkal kísérleteznek, amik természetes formában is jelen vannak a szervezetben. A fehérjealapú vagy peptidalapú gyógyszerekhez nagy reményt fűznek a kutatók, és a gyógyító hatás elérése mellett a mellékhatások megszüntetése a cél.

    X-kór - Frissült a világjárványt okozó betegségek listája

    A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.

    Több idő és kevesebb beavatkozás kell a nőknek szülés közben

    Az egészségügyi szakembereknek bízniuk kellene abban, hogy a nők képesek életet adni a gyermeküknek természetes módon. Ez szerepel az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) új irányelveiben, melyek kevesebb szülőszobai orvosi beavatkozást ajánlanak - olvasható a HVG-n.

    Játékfüggőség - A mentális zavarok közé sorolták

    A mentális zavarok közé sorolta a játékfüggőséget az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - adta hírül a BBC News.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.