Új elnöke van a Vöröskeresztnek

szerző: Tóth András, újságíró - WEBBeteg
megjelent:

Dr. Göndöcs Zsigmond a Magyar Vöröskereszt új elnöke. Így döntöttek a humanitárius szervezet XIII. Kongresszusának küldöttei Hajdúszoboszlón. Habsburg György korábbi elnök két ciklus után köszönt le.

A kétnapos kongresszus zárónapján, október 20-án választották meg - a vállalt két ciklus után - leköszönt Habsburg György utódját, a Magyar Vöröskereszt országos vezetőtestületének tagjait és tisztségviselőit is. A Magyar Vöröskereszt új elnökének elsöprő többséggel Dr. Göndöcs Zsigmondot választották meg, alelnöknek pedig Bobrovics Árpádot és Oláh Miklóst.

1979 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek

Dr. Göndöcs ZsigmondElsősorban az egészségügyhöz kötődő önkéntes tevékenységekben vállalt szerepet Dr. Göndöcs Zsigmond, majd 1994 és 1997 között a Vöröskereszt Országos Titkárság Életvédelmi Osztályát vezette. 2004-től a budapesti szervezet elnöke és az országos szervezet alelnöke volt. Jelenleg az Országos Mentőszolgálat műveleti és szervezési igazgatója.

„Elnökként célom lesz a Vöröskereszt mozgalom alapelveinek szigorú betartása mellett egy együttműködésre nyitott szervezet kialakítása, feladataink hatékony elvégzése, önkénteseink és hivatásos dolgozóink fokozott megbecsülése.” -mondta Dr. Göndöcs Zsigmond.

Érdemrend a fiatalnak

Életmentő érdeméremmel tüntette ki a Magyar Vöröskereszt Rácz Anitát, a szervezet Hajdú-Bihar megyei ifjúsági elnökét, aki nyáron sikeresen élesztett újra egy embert a Magyar Vörösketeszt balatoni elsősegélynyújtójaként. Erről mi is beszámoltunk a KamaszPanasz oldalán.

(Tóth András, újságíró-Magyar Vöröskereszt)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.