• Gond az orvosi ügyelettel Zalában

    Szerző:
    WEBBeteg

    Elégedetlenek a Nagykanizsa környéki falvakban dolgozó orvosok. Azt mondják, hogy a 26 településen orvosi ügyeletét működtető társulás kasszája rendszeresen üres és emiatt nem kapnak időben fizetést.

    A gelsei háziorvos rendelőjében nemcsak a betegek panaszkodnak. Az orvos is elégedetlen, mert a rendelési időn túl végzett munkájáért akadozva kap fizetést.

    Előfordul, hogy az ügyeleti díjak hónapokat késnek, mert az önkormányzatok nem utalnak pénzt az orvosi ügyeletet működtető társulás számlájára. Az önkormányzatoknak negyedévente kellene kötelező hozzájárulást fizetniük az ügyelet fenntartására, de több település erre nem hajlandó.

    Hirdetések

    Dr. Józan Attila háziorvos, ügyelet-vezető szerint első lépésben annyit tehetnek, hogy csak a jogszabály által előírt kötelező túlmunkát végezik el, ami nem fedi le az ügyeleti időt.

    Bírósághoz fordulnának az orvosok

    A Nagykanizsa környéki ügyeleti társulásnak 26 önkormányzat a tagja. Közülük tíz az idén még egyetlen forintot sem fizetett, pedig az orvosi ügyelet fenntartása kötelező feladat. A hozzájárulás 549 forint egy-egy ember után, ami évente és településenként néhány százezer forintot jelent. Ezt mindegyik önkormányzat ki tudná fizetni, ha akarná - mondja az eszteregnyei polgármester.

    Kele Lajos hozzátette: komolyabban kellene venni a feladatellátást, és a társulási ülésekre el kellene menni, akkor tudnának dönteni és nyugodtan, rugalmasan mehetne az orvosi ügyeletnek az ellátása.

    Az orvosok azt tervezik, hogy munkaügyi bírósághoz fordulnak, de az ügyeleti ellátást biztosítják, mert a betegeket nem akarják cserbenhagyni.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Pünkösdi nyitvatartás és ügyeleti rend a patikákban

    Május 21-én hétfőn az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak.

    Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.