• Másfél millárdba került az egészégügyi reform

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az egészségbiztosítás átalakítása kapcsán a bukott reformokra a kormány eddig legalább másfél millárd forintott költött - véli a Fidesz. Az ellenzéki párt szerint azonban még ez sem a teljes összeg és nagyon szeretnék tudni, hogy pontosan mennyi pénzt öltek az egészségbiztosítási pénzárakba.

    Varga Mihály alelnök a Fidesz elnökségének keddi tanácskozása után annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy a parlament megkezdte az egészségbiztosítási pénztárak felállításának felülvizsgálatával összefüggő törvényjavaslat vitáját. A Fidesz tételes elszámolást követel az egéségügyi kormányzattól azzal kapcsolatban, hogy mire mennyi pénzt költöttek.

    Hirdetések

    A Fidesz szerint eddig annyit lehet tudni, hogy a 22 pénztár feállítása 400 millió, a 2010-ig kinevezett vezérigazgatók fizetése 500 millióba, a kommunikációs kampány 403 millióba, médiafelületek megvásárolása 130 millióba került. Varga Mihály azt is megemlítette, hogy a volt holland egészségügyi miniszter a magyar egészségügyi átalakulások kapcsán 7,5 millió forintért adott szakértői tanácsokat.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Más téma kapcsán Varga Mihály kérdésre válaszolva szokványosnak nevezte, hogy a Fidesz elnöke kedd délutánra összehívta a párt választókerületi elnökeit egy zárt ajtók mögött tartandó tanácskozásra. Mint mondta, erre általában negyedévente sor kerül. Most az jelenti az újdonságot, hogy a megbeszélésen a parlamenti frakció tagjai is részt vesznek.

    Ezt azzal indokolta, hogy a kisebbségi kormányzás megkezdése óta nem volt ilyen összejövetel. A tanácskozáson a választásokról beszélnek, de Varga Mihály azt nem erősítette meg, hogy az előrehozott választások bármilyen formában szóba kerülnének.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Országos népegészségügyi program indult

    Az alapellátás, a népegészségügy, a betegbiztonság és környezet-egészségügy átfogó módszertani fejlesztése érdekében indult országos program 11,43 milliárd forintos uniós támogatással.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.