• A Fidesz elszámoltatná a kormányt

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Fidesz az egészségbiztosítási törvény visszavonása kapcsán az elszámolást tartja a legfontosabbnak. Az ellenzéki párt ki akarja kényszeríteni, hogy a kormányzat mind anyagilag, mind morálisan vonja meg az elmúlt időszak egészségpolitikájának mérlegét.

    Az MSZP szerint az elszámoláshoz az is hozzátartozik, hogy az egészségpénztárakról szóló törvény kudarcában az ellenzéknek is legalább akkor a felelőssége, mint a kormánynak. Az Országgyűlés hétfőn este kezdi tárgyalni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslatot.

    Hirdetések

    A tárgyalás előtti sajtótájékoztatóján Mikola István (Fidesz) azt mondta: elkerülhetetlen, hogy az elmúlt másfél évvel pénzügyileg is elszámoljon a kormány. Szerinte több száz millió forintot költött a kabinet az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatos szakértői munkára, kommunikációra. Mikola kijelentette: elszámolás mindenképpen lesz, mert a civil társadalom azt ki fogja kényszeríteni.

    Kökény Mihály (MSZP) ezzel szemben leszögezte: a pénztárak megalakulásának tényleges költsége nem haladta meg a 10 millió forintot. A kormánypárti politikus kérdésre válaszolva elismerte, hogy a kommunikációs és szakértői költségekkel együtt ez az összeg meghaladja a 100 millió forintot, azonban szerinte a törvény körül kialakult vita az ország hasznára vált, ezért ez nem kidobott pénz.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Kökény hangsúlyozta: az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálata kudarc, azonban ebben "legalábbis ugyanakkora felelőssége van a Fidesznek, mint a kormánynak." A szocialista honatya szerint az ellenzéki párt az elmúlt időszakban mindent megtett, hogy elbizonytalanítsa a leendő befektetőket, illetve, hogy félretájékoztassa a közvéleményt a törvény hatásairól.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Változnak a gyógyszerárak!

    Július elsejétől csaknem hatszáz tb-támogatott gyógyszer térítési díja változik: csaknem kétszáz gyógyszer olcsóbb lesz, majdnem 350 készítmény viszont többe kerül majd.

    H1N1 - Interjú Mikola Istvánnal a vakcináról és az antivirális szerekről

    A világ egyik legjobb vakcinája porosodik a polcokon, mert a mesterséges zavarkeltés miatt az emberek bizalmatlanok az oltóanyaggal szemben – állítja Mikola István. Az Országgyűlés szakbizottságának fideszes alelnöke a WEBBegetnek nyilatkozva az antivirális szerek fontosságára is felhívta a figyelmet.

    Hiány az egészségbiztosításban, adóból segítene a miniszter

    Meghaladja a 16 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap első negyedéves hiánya, ami nem tesz szükségessé újabb megszorítást, de az egészségügyi miniszter adóbevételek átcsoportosításáért lobbizik a kormányfőnél - értesült a Népszava.

    Szigorúbb elllenőrzés

    Július elsejétől szigorúbban ellenőrzi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), hogy az orvosok a legolcsóbb gyógyszereket írják-e fel a betegeknek.

    Kétszer is leszavazták az egészségügyi államtitkárt

    Kétszer is leszavazták Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára interpellációra adott válaszát hétfőn a parlamentben. Mikola István (Fidesz) a teljesítményvolumen-korlát eltörléséről, Horváth Zsolt (Fidesz) a gyógyszerkasszát érintő pénzelvonásról interpellált.

    Mikola: óriási átverés-show zajlik az egészségügyben

    A Fidesz szerint átverés és hazugság, hogy a kormányzat eltörölné a teljesítmény volumenkorlátot. Mikola István az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai tájékoztatóján elmondta: a kormány nem megszünteti, hanem lentebb tolja a határait.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.