• Székely: vissza kell állítani a bizalmat

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az egészségügybe vetett bizalom helyreállítását nevezte fő céljának Székely Tamás pénteken az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Semmelweis Egyetemen.

    Az egészségügyi miniszter elmondta, a jövőben csak olyan intézkedést lehet hozni, amely a társadalom többségének támogatását élvezi, és nemcsak szakmai, de pénzügyi fedezete is van.

    A szaktárca új vezetője hangsúlyozta: a bizalom helyreállítása a dolgozók anyagi és szakmai presztízsének visszaállításával kell, hogy együtt járjon. A gyógyulásban hinni kell, és ebben rengeteget segíthetnek az ápolók - tette hozzá. 

    Hirdetések

    Székely Tamás szerint a szakképzést is új alapokra kell helyezni, a kompetencia-határokat át kell értékelni, ki kell bővíteni. A tudás az egész világon felértékelődik, a fejlődéssel csak akkor lehet lépést tartani, ha a szakemberek egy életen át bővítik meglévő ismereteiket - fogalmazott a miniszter.

    Székely Tamás megismételte: kinevezésekor ígéretet tett a miniszterelnöknek arra, hogy kiemelt figyelmet fordít az ápolók helyzetére. A cél az, hogy a dolgozók ne hagyják el a pályát, a frissen végzettek pedig vállalják a szakmai kihívásokat - mondta.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    Nem vonnak ki több pénzt az egészségügyből

    Nem vonnak ki több pénzt az egészségügyi ágazatból - jelentette ki Székely Tamás egészségügyi miniszterjelölt szerdai egészségügyi bizottsági meghallgatásán.

    Az egészségügyet is elérte a gazdasági válság

    Átalakítják a gyógyszerellátást és megszüntetik a teljesítményvolumen-korlát (tvk) rendszerét - jelentette be az egészségügyi miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten. A Fidesz szerint a miniszter beismerte, hogy a tvk károkat okozott a betegeknek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.