• Drákói intézkedések a madárinfluenza ellen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Dél-Koreában az ország összes baromfitelepét fertőtlenítik, hogy megfékezzék az április elején kirobbant H5N1-es madárinfluenza-járványt, jelentette be kedden a szöuli mezőgazdasági minisztérium.

    A fővárosban minden csirkét, kacsát, libát levágtak, még azokat is, amelyeket iskolai madárházakban díszállatként tartottak. Ez 15 ezer szárnyast jelent. Dél-Korea második legnagyobb városában, Puszanban négyezer baromfit terveznek megsemmisíteni.

    Hirdetések

    Országosan összesen csaknem hétmillió baromfit vágtak le. Egy tenyésztői szervezet csaknem fél millió amerikai dollárra (80 millió forintra) becsülte a kárt.

    A mezőgazdasági minisztérium bejelentette, hogy korlátozzák az emberi fogyasztásra szánt baromfi szállítását és értékesítését. A hagyományos piacokon betiltották a helyszíni baromfivágást.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A rendőrség fokozta a fellépést a fertőzött szárnyasokkal kereskedő csempészek ellen. Eljárást kezdtek hat baromfitenyésztő, illetve nagykereskedő ellen, akik több ezer levágott kacsát kutyaeledelként értékesítettek, és fertőzött telepekről való kacsákat adtak el élelmiszerboltoknak.

    Dél-Koreában a 2003-2004-es járvány idején több mint ötmillió szárnyast vágtak le, a 2006-2007-es idején pedig csaknem hárommilliót.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Kanyaró: Megbetegedések Magyarországon

    Az országos tisztifőorvos bejelentése laboratóriumi vizsgálattal megerősített magyarországi kanyarójárványról.

    Levonulóban az influenzajárvány

    Az influenzaszerű megbetegedések száma a 7. héten elérte a maximumát, és az elmúlt 2 hét során csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma.

    Influenzajárvány - Csökkenni kezdett az influenzaszerű megbetegedések száma

    Az influenzaszerű megbetegedések számának hét hete tartó folyamatos emelkedése a 8. héten megállt, és az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma mérsékelten csökkent az előző héthez képest.

    Lassan, de terjed az influenza

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző heti 8 450 fővel szemben 2016. január 18-24. között 28%-kal több, azaz 10 800 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Influenza - Közép-Európában is egyre fokozottabban terjed a betegség

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, közös influenza jelentése szerint tovább fokozódott az influenza aktivitása Európában, a kontinens nyugati része mellett most már Közép-Európában is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.