• Ma kilenc éves az első szívátültetett gyermek

    Szerző:
    WEBBeteg

    Jó általános állapotban van az a kisfiú, akin nyolc hónappal ezelőtt, az országban elsőként végeztek gyermekként szívátültetést. Lőrinc Balázs ma ünnepli kilencedik születésnapját.

    A műtétet tavaly októberben végezték el, azóta a fiú egyre jobban van. Az iskolában pótolta a lemaradásait, jól tanul, de a nyári szünetet már nagyon várja.

    Hirdetések

    Szombaton reggel születésnapi szerenád ébresztette Babócsán Magyarország első szívátültetett gyermekét. Balázs sejthette, hogy meglepetés készül, mert a háznál napok óta tart a sürgés-forgás. Tavaly ilyenkor elmaradt a nagy ünneplés, mert a fiú akkor már nagyon beteg volt. Most viszont boldogan mutatta a tortáját a Független Hírügynökség tudósítójának.

    Balázs hat éves volt, amikor felfedezték súlyos szívizombetegségét. Kiderült, hogy az életét csak szívátültetés mentheti meg. Tavaly októberben közel hat órán át operálták az orvosok az Országos Kardiológiai Intézetben. Magyarországon addig még nem végeztek gyermeken hasonló műtétet.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A fiúnak havonta kell különböző vizsgálatokra járnia. Az eredményei jók, és egyre kevesebb gyógyszert szed. Az iskolában pótolta a lemaradásait, ezért nem kell évet ismételnie. A nyárra nagy biciklizéseket, sok focit és kirándulást tervez, a többi között a transzplantáltak táborába is.

    A fiúnak otthon már maszkot és kesztyűt sem kell hordania, de fertőtlenítő szerekből még sok fogy. A szakemberek szerint a gyermekeknél egy év után lehet sikeresnek tekinteni a szívátültetést.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Országos népegészségügyi program indult

    Az alapellátás, a népegészségügy, a betegbiztonság és környezet-egészségügy átfogó módszertani fejlesztése érdekében indult országos program 11,43 milliárd forintos uniós támogatással.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.