• A WEBBeteg.hu a Szívünk Napján

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ilyen sokan még nem tartották szívügyüknek szívük egészségét, ugyanis a Szívünk Napja rendezvénysorozat eddigi történetében a legtöbb – mintegy 6000 – látogatót vonzott a Városligetbe. Az egész napos programon a WEBBeteg is részt vett.

    Minden második ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg. Csaknem 2,5 millió ember szenved magas vérnyomásban, 1 millióan cukorbetegek, a lakosság fele pedig túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest hazánkban jóval többen dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, nem beszélve a mozgásszegény életmódról. Ezek az okok felelősek a szív- és érrendszeri halálozások csaknem 80 százalékáért.

    WEBBeteg.hu a Szívünk Napján

    A WEBBeteg.hu kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági felvilágosító kampányokat, így szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez. A WEBBeteg standján az érdeklődők az egészségmegőrzéssel kapcsolatos kvízt tölthettek ki, a kérdésekre helyesen válaszolók pedig WEBBeteg magazinnal térhettek haza. A Városligeti rendezvényen a portál standján vasárnap ingyenes vérnyomásméréssel várták az egészségükért aggódókat, akiket számos megszívlelendő tanáccsal is elláttak.

    A szív- és érrendszeri betegségek nyolcvan százaléka megelőzhető lenne

    A szervezők a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szerint a szív- és érrendszeri megbetegedések mintegy nyolcvan százaléka megfelelő odafigyeléssel megelőzhető.

    A Városligetben vasárnap délelőtt tíz órától este hat óráig ingyenes vércukor, koleszterin, has körfogat- és vérnyomásméréssel várták az egészségükért aggódókat, akiket számos megszívlelendő tanáccsal is elláttak a szakemberek.

    Az érdeklődők szinte szomjazták a neves szakemberek, szívgyógyászok megszívlelendő tanácsait, és aki mindeközben a tűző napon megszomjazott, arról sem feledkeztek meg a szervezők, akik mintegy 1500 liter vizet osztottak szét.

    A szomorú statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy szükség van az ilyen egészségnapokra, ugyanakkor egyre többen érzik, hogy oda kell figyelniük az egészségükre, szívesen vesznek részt ilyen és hasonló rendezvényeken.

    Hírességek szórakoztatták a látogatókat

    Az eseményen több közismert személyiség is képviseltette magát, többek között Vastag Csaba, aki a szívhez szóló slágerek után aktívan, szívvel-lélekkel vett részt a programokban, ugyanis ő mutatta be az újraélesztést Dömsödi Gábor és Dombovári Vanda asszisztálásával a színpadon.

    A kilátogatók igazán otthon érezhették magukat, hiszen barátok közt tölthettek el egy kis időt, ugyanis a népszerű sorozat szereplői is ott voltak a Szívünk Napján ezzel is érzékeltetve, hogy a szívükön viselik a rajongóik egészségét. Ők is részt vettek a szűrővizsgálaton, ezzel is példát mutatva az embereknek.

    Katus Attila a tőle megszokott lendülettel tornáztatta meg a szívizmokat, ugyanakkor gyaloglóversennyel buzdította az embereket az egészségesebb életre.

    A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, akiknek rajzversenyt hirdettek „Te hogyan védenéd a szíved egészségét?” címmel, melynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy több mint kétezren ragadtak ceruzát, hogy rajzba öntsék, nekik mit jelent az egészség. Az apróságok színes interaktív programok mellett különböző játékokban is összemérhették a tudásukat. Ugyanakkor a kicsik plüss játékokat gyógyíthattak a Teddy Maci kórház doktoraival együtt.

    Majd koncertek követték egymást. Az esemény talán egyik legszívbemarkolóbb pillanata az volt, amikor Dr. Merkely Béla szívsebész professzor betegével, a Republic együttes népszerű énekesével, Cipővel énekelte egyszerre a Szállj el kismadár című slágert a színpadon.

    Tehát nem csalódtak azok, akik szántak egy kis időt arra, hogy törődjenek magukkal és kilátogattak vasárnap a Városligetbe, ahol kivétel nélkül mindannyian szó szerint szívesen látott vendégek voltak.

    (www.szivunk-napja.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Az internetről összeszedett információ téves is lehet

    Egészséggel, betegséggel kapcsolatban sokan az internetről tájékozódnak. Egy nem hozzáértő vélemény olykor rossz irányba is tájékoztathatja a beteget. Biztonságosabb lenne konkrét probléma, kérdés esetén, ha egy megbízható oldal orvos válaszol rovatába küldené el a beteg a kérdését, így a szakember válasza segítheti a gyógyulást, illetve a további teendők kiválasztását.

    Kiváló márkaként tekintenek a WEBBetegre!

    A Szakmai Bizottság döntése alapján a WEBBeteg egészségportált a hazai fogyasztói top márkák között kiválóra minősítették, amivel idén elnyerte a MagyarBrands-díjat.

    Hosszú sorok a rendelőkben - Milyen lehetőségeink vannak?

    Egy MR vizsgálatra akár hat hónapot is várni kell, ráadásul a diagnosztika csak az első lépés; sok esetben ugyanilyen vagy még hosszabb várólistákkal kell számolnunk, ha egy gyógyító beavatkozásra kerül a sor. Jelenleg több mint 80 ezer beteg található az OEP által kezelt központi várólistán. (x)

    Ne késlekedj, válaszd a szíved! - ma van a Szív Világnapja

    Immár 14. alkalommal rendezik meg a Szív Világnapját, melyet minden év szeptember utolsó vasárnapján tartanak. Ezen a napon a szív- és érrendszeri betegségek növekvő gyakoriságára, és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési lehetőségekre hívják fel a figyelmet.

    Tekerj a szívedért - Szívünk egészsége megér egy napot

    A Szívünk Napja rendezvény egy fantasztikus újítással bővült. Idén a mozgás szerelmesei kerékpárra pattanva ösztönzik a lakosságot, hogy tegyék meg az első lépést szívük egészségért. A kerékpáros felvonuláshoz bárki csatlakozhat. Vasárnap a Városligetben mindenkit várnak a Szívünk Napjára, ahol szakmai előadások és számtalan program biztosítja a felhőtlen szórakozást.

    A lépcső lehetőség!

    Apró trükkök sora segíthet megőrizni a szív egészségét. Erre szeretné felhívni a figyelmet az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja, amikor az idén is megrendezi a „Lépcső lehetőség!” programját.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.