• Azonnali döntéseket várnak Székelytől

    Szerző:
    WEBBeteg

    A kórházak a betegellátást akadályozó finanszírozási korlátok újragondolását, a szakrendelők a kieső vizitdíj pótlását, az orvosok és a szakdolgozók biztos megélhetést garantáló életpályamodell megalkotását várják Székely Tamás új egészségügyi minisztertől - írja a Magyar Nemzet.

    - A tavaly áprilisban hozott hibás döntések káoszt okoztak a fekvőbeteg-ellátásban, ezek mielőbbi korrekcióját reméljük az új egészségügyi minisztertől - fogalmazott Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke, aki azt hangsúlyozta, hogy ezek egy része nem igényel pluszforrást.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    - A kapacitáselosztás egy évvel ezelőtt ésszerűtlenül történt: nagy kórházak kaptak indokolatlanul kis területet, míg a kisebbekhez sokszor annyi beteget "rendeltek", amennyinek az ellátását nem tudják garantálni- mondta. Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke szerint mielőbb megoldást kell találni a több száz csődhelyzetbe került patika működőképességének fenntartására is.

    Azonnal meg kell határozni a generikus programot támogató keret folyósításának módját - az árrésrendszer módosításával -, valamint helyre kell állítani a közjót szolgáló rendet és a gyógyszerészek szakmai kompetenciáit - mondta a lapnak az elnök.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Újra kötelező lesz a kamarai tagság az egészségügyben

    Csak az végezhet egészségügyi tevékenységet június elsejétől, aki szerepel a működési nyilvántartásban, és tagságot vállal valamelyik szakmai köztestületben az Országgyűlés hétfői döntése nyomán.

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

    Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.