• Nem értenek egyet a bezárással

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) nem tud azonusulni a gyermepszichiátriai ellátás szakmailag nem egyeztetett leépítésével. Az egyesület szerdai közleménye leszögezi, hogy nő a veszélyeztetett gyermekek száma, tehát inkább bővítésre és nem leépítésre lenne szükség.

    A közlemény hangúlyozza: a NOE továbbra is elengedhetetlennek tartja a pénztártörvény visszavonását. Ezen kívül továbbra is megengedhetetlennek tartják azt, ha a lényeges kérdések társadalmi egyeztetés helyett pártpolitikai szinten dőlnek el.

    Hirdetések

    Kedden derült ki, hogy bezár a korábban a Madarász, jelenleg a Heim Pál kórházhoz tartozó Faludi utcai Gyermek- és Ifjúsági Pszichoterápiás Szakrendelő. Az ellátási feladatokat a Heim Pál Kórház egy másik telephelye veszi át. A racionalizálásra azért volt szükség, mert a Faludi utcai rendelő 9 orvosa közül 6 felmondott és csak hárman maradtak a psziciátrián.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

    Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.

    Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

    Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

    A gyermekpszichiátriai ellátás helyzete

    Orvoshiány van a gyermekpszichiátriai ellátásban, miközben egyre kritikusabb a gyermekek mentális állapota - olvasható az ombudsman közleményében, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

    Elkészült a steril klíma a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán és központi műtőjében

    A megújult részlegekben lényegesen biztonságosabb, korszerűbb és komfortosabb körülmények között folytathatják a gyógyító munkát az intézmény munkatársai - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

    Áramszünet a Heim Pál-kórházban

    Több mint negyedórán keresztül nem tudták elérni telefonon a Heim Pál Gyermekkórházból az Elektromos Műveket múlt pénteken, amikor teljes áramszünet volt az intézményben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.