• Korai fejlesztővel is bővült a bölcsőde

    Szerző:
    WEBBeteg

    A sérülten született gyermekeket is fogadhat a 122 millió forintból megújult celldömölki Városi Bölcsőde - írja a Vas Népe megyei napilap. A bölcsődében négy csoportszoba működik, és speciális helyiségeket is kialakítottak a korai fejlesztést igénylő gyerekek számára.

    Celldömölk több pályázattal a költségek 96 százalékát nyerte el, így mindössze három millió forintjába került az önkormányzatnak a 40 kisgyermek gondozására alkalmas intézmény. Ezzel a helyi igényeket ki tudják elégíteni. A celldömölki intézményt 1968-ban adták át, így épp ideje volt a korszerűsítésnek.

    Hirdetések

    Az országban egyébként 25 ezer bölcsődei férőhely van, de 31 ezer gyermeket vesznek fel, az óriási túljelentkezés miatt.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Világossejtes veserák

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mik a betegség tünetei? Milyen vizsgálatokkal mutatható ki? Hogyan kezelhető?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A szülőkön is múlik, hogy megbetegszik-e a gyermekük

    A bölcsőde- és óvodakezdés időszaka kifejezetten igénybe veszi a gyerekek immunrendszerét: szeptember első heteiben jellemzően megduplázódik a beteg kisgyermekek száma az orvosi rendelőkben.

    Influenza - országos jávány

    Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése szerint január 28. és február 3. között 19 százalékkal több beteget regisztráltak a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok, mint az előző héten. Az 5. héten az országban mintegy 16 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Jótékonysági koncert

    2010. június 26-án, szombaton Bugyi községben - Budapesttől néhány kilométerre – jótékonysági könnyűzenei koncertet szerveznek az Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány megsegítésére.

    A lakosság elöregedése és az időskori elbutulás - sokba kerül

    Ausztráliában több mint négyszeresére fog nőni az időskori elbutulásban szenvedők száma, amint fokozódik a lakosság elöregedése, hívja fel a figyelmet egy kedden megjelent tanulmány. Eszerint 2050-re több mint 1 millió demenciás lesz a déli földrészen, súlyos terhet róva a közegészségügyre.

    A kamaszkori stressz gyökerei életünk első három évére vezethetők vissza

    Azok a gyermekek, akik sok időt töltenek bölcsiben, vagy problémáikra kevésbé érzékeny anyukájuk van, sokkal nagyobb valószínűséggel válnak sokat stresszelő kamasszá, mint társaik. A kutatás eredményéről a Child Development című lap számolt be.

    Sok az egészségkárosodott ember Szabolcsban

    Az országos átlagnál magasabb az egészségkárosodott emberek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol több mint százezren kapnak rokkantnyugdíjat, vagy valamilyen rendszeres szociális járadékot - írta a Kelet-Magyarország szerdai számában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.