• Szinte biztos Székely miniszteri posztja

    Szerző:
    WEBBeteg

    Lapinformációk szerint már szinte biztosra vehető, hogy Székely Tamás, az OEP főigazgatója lesz az egészségügyi miniszter. Ha az SZDSZ országos választmánya vasárnap úgy dönt, hogy májustól kilépnek, akkor a kormányfőnek legkésőbb május 5-ig meg kell neveznie jelöltjeit.

    Dr. Székely Tamás - Forrás: www.oep.hu
    Székely Tamás

    Székely Tamást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenlegi főigazgatóját napok óta a posztra legesélyesebb személyként emlegetik. Székelyhez fűződik a vizitdíj-kompenzáció javaslatának kidolgozása, amit csütörtökön Gyurcsány Ferenc is elfogadott, és felhatalmazta Székelyt az előkészített megállapodást aláírására.

    A miniszterelnöki bizalom mellett fontos tény, hogy pozitívan nyilatkozott Székely Tamásról csütörtökön az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának szocialista elnöke is.

    Kökény Mihály azt mondta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöke nagyon felkészült szakember, akinek kiváló ismeretei vannak, és valamennyi szakmai partner elismeri hozzáértését.

    Hirdetések

      Vizitdíj-kompenzáció

    A háziorvosok új finanszírozási rendszerét három lépcsőben, június 1-től, szeptember 1-től és január 1-től vezetnék be. A jelenleginél több pénzt kapnának azok az orvosok, akiknek például több szakvizsgája van, több beteg jogviszonyát ellenőrzik, illetve több biztosítottat küldenek szűrésre. Plusz pénzt kapnának azok az alapellátók is, akik vállalnák szakmai továbbképzésen lévő kezdő orvosok alkalmazását, és kiegészítő támogatással ösztönöznék azt, aki vállalná egy üres praxis betöltését. Csökkentenék a háziorvosok adminisztrációs terheit is.

    A szocialisták körében közmegegyezés van abban, hogy a Székely Tamás kiválóan végezte mostani munkáját, ám az új miniszter kinevezéséről a miniszterelnök dönt majd - tette hozzá.

    Jó szakembernek tartja Székely tamást a fideszes Pesti Imre is. Az ellenzéki szakpolitikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában még csütörtök este mondta azt, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenlegi főigazgatója a távozó Horváth Ágnessel ellentétben másfajta hangnemet ütött meg a vizitdíj pótlásáról szóló tárgyalásokon, ami mindenképpen pozitív.

    A kormányfő valószínűleg hétfőn tájékoztatja konkrét elképzeléseiről az MSZP-frakciót.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Népszava szerint egyébként a gazdasági tárca élére Szekeres Imre és Bajnai Gordon is esélyes. Előbbi esetén Vadai Ágnes vagy Iváncsik Imre lehet az új a honvédelmi miniszter. Bajnai Gordon kinevezése után ismét Lamperth Mónika kerülhet az önkormányzati tárca élére, ebben az esetben Simon Gábor vagy Szekeres Imre lehet az új munkaügyi miniszter. Fodor Gábor helyét Baja Ferenc veheti át a zöld tárca élén. A lap úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc ez előtt még egyeztetni akar a szocialista frakcióval.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

    Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

    Székely: Nem biztos, hogy csökkentik a kórházi ágyak számát

    Egyáltalán nem biztos, hogy csökkenteni kell az aktív kórházi ágyak számát - reagált Székely Tamás azokra a pénteki sajtóértesülésekre, amelyek szerint az egészségügyi tárca ágyszámcsökkentéssel is orvosolná az ágazat pénzhiányát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.