• Új röntgendiagnosztikai központot adtak át

    Szerző:
    WEBBeteg

    Röntgendiagnosztikai központot adtak át kedden Salgótarjánban. Az egykori bányászváros egészségügyi fejlesztésében kiemelt figyelmet kapott a tüdőgyógyászat, amely most digitális mellkasi felvételek készítésére alkalmas, internetes felületekkel ellátott berendezésekkel bővült.

    Dr. Tóth Károly, a kórházi projektet menedzselő főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: csupán a gépberuházásuk összege meghaladta a negyedmilliárd forintot. A tüdőgyógyászati területen túl például a nőgyógyászat új vizsgálóasztalokkal, a kardiológia egy 12 csatornás EKG-készülékkel, az urológia endoszkóp-készlettel, a fül-orr-gége szakrendelés két komplett kezelőegységgel bővült. A kiemelt tüdőgyógyászati területet egyebek közt az is indokolta, hogy tavaly Nógrádban 39-en haltak meg tüdőbetegségben, s ezt a számot a megfelelő időben történő szűréssel töredékére tudnák leszorítani - közölte az illetékes szakfőorvos.

    Hirdetések

    A salgótarjáni Szent Lázár Nógrád Megyei Kórház új röntgendiagnosztikai központját egy uniós pályázat révén 339 millió forintból alakították ki az egészségügyi intézmény egyik részének átalakításával. A 85 ezer lakos ellátását biztosító súlyponti kórház fejlesztéséhez mindössze 25 millió forint önerőt kellett biztosítania a tulajdonos megyei önkormányzatnak - tette hozzá Becsó Zsolt (Fidesz-MPSZ), a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Dr. Andrásofszky Barna: 90 évesen sem szeretek tétlenül ülni

    Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült augusztus 20. alkalmából a kilencven éves Dr. Andrásofszky Barna nyugalmazott gyermektüdőgyógyász, a Magyar Egészségügyi Társaság alapítója és örökös elnöke, a Százak Tanácsának tagja.

    Dr. Hangonyi Csilla tüdőgyógyász, allergológus - önéletrajz

    Dr. Hangonyi Csilla tüdőgyógyász, allergológus

    Kell-e félni a sugárterheléstől?

    A modern képalkotó diagnosztikai módszerekkel időben elvégzett vizsgálat akár életet is menthet, azonban sokakban felmerülhet a kérdés, hogy milyen veszélyekkel járhat a sugárterhelés. Mielőtt azonban erre részletesebben kitérünk, ne felejtsük: a környezetünkből bennünket érő háttérsugárzás évente kb. 100-150 mellkas röntgen vizsgálat sugárterhelésével azonos! (x)

    Röntgenvizsgálat

    A röntgen (rtg) vizsgálat napjainkban rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálat.

    Röntgendiagnosztika

    Az Európai Radiológusok Társasága először idén hirdette meg a radiológia európai napját, ebből az alkalomból tizenkilenc ország radiológusai mutatták be munkájukat az érdeklődőknek.

    Dr. Lajtos Melinda - Önéletrajz

    Dr. Lajtos Melinda szakmai önéletrajza a WEBBetegen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.