• Új egészségpénztári törvényt készít az MSZP

    Szerző:
    WEBBeteg

    Még áprilisban elkészít az MSZP frakciója egy új törvényjavaslatot, amely magántőke nélkül szabályozná az egészségpénztárak működését - jelentette be a szocialista frakció kedd esti ülése után Lendvai Ildikó.

    A frakcióvezető hangsúlyozta: az új javaslat elkészültével hatályon kívül helyezik a jelenlegi szabályozás magántőke bevonásáról szóló paragrafusait, azonban addig is felfüggesztik a februárban elfogadott törvény ezen részeinek végrehajtását.

    Lendvai Ildikó hangsúlyozta: az új javaslatot csak abban az esetben nyújtják be a parlamentnek, ha április végén az SZDSZ küldöttgyűlése meghozza a végső döntést és felbomlik a jelenlegi koalíció, és az MSZP csak ezután kezd politikai egyeztetéseket az új javaslat elfogadásához szükséges parlamenti többség biztosításáról.

    Hirdetések

    Az MSZP frakciója keddi ülésén megerősítette, hogy állami tulajdonban lévő, non-profit, regionális pénztárakat hoznának létre, melyeket fejkvóta alapján finanszíroznának. A szocialisták szerint ugyanis így lehet csökkenteni a területi igazságtalanságokat.

    Egyeztetés előzi meg

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Lendvai Ildikó hangsúlyozta: még áprilisban lefolytatják az egyeztetéseket a szakmai szervezetekkel az új szabályozás részleteiről, majd az esetleges önálló MSZP kormány alakulása után az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) elé is beviszik a javaslatot.

    Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság elnöke a frakcióülést követően elmondta: nem tudja, hogy mennyi ideig fog tartani az új javaslat szakmai, illetve társadalmi vitája, de az MSZP szeretné még a parlament tavaszi ülésszakában - ami várhatóan június 30-ig tart - elfogadni az új szabályozást.

    Az MSZP tehát májusig biztosan nem változtat a jelenlegi törvényen, azonban az csak az egyeztetések után derül ki, hogy a teljes jelenlegi szabályozást visszavonják, vagy csak bizonyos paragrafusokat helyeznek hatályon kívül.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ha gondoskodik az egészségéről, akár 50 ezer forintot is nyerhet!

    Rendszeresen gyógyszert szed, nagy összegű egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe? Ha igen, akkor most 50 ezer forintos vásárlási utalványt nyerhet! (x)

    Tényleg tovább élnek a nők, mint a férfiak?

    A nő a család egészségőre. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a nők jobban odafigyelnek saját maguk és családjuk életmódjára, egészségére, a rendszeres szűrővizsgálatok meglétére. Többek között ez is közrejátszhat abban, hogy jóval hosszabb életre számíthatnak, mint a férfiak. (x)

    Mikor aktuálisak a legfontosabb szűrések?

    Az évek múlásával egyre több szűrővizsgálat válik aktuálissá. Ennek ellenére sokan már csak akkor kapnak észbe, amikor baj van, pedig az időben kiszűrt betegségek nagy része gyógyítható lenne. Magunktól csak nagyon ritkán megyünk el ilyen céllal az orvoshoz, ami különösen igaz a férfiakra, a nők ilyen szempontból tudatosabbak. Összegyűjtöttük, milyen életkorban melyek a legfontosabb vizsgálatok.

    Magánellátás egészségpénztárral - Mi várható a jövőben?

    Magyarországon is egyre többen fordulnak ma már a magánrendelőkhöz, magánkórházakhoz. Mire számíthatunk abban az esetben, ha úgy döntenénk, egészségpénztári tagként magánellátásban szeretnénk részt venni, és mire lehet készülni a jövőben?

    Egy egészséges megoldás az Ön nyugalmáért: mire jó az egészségpénztár?

    Az egészségpénztár egy olyan megtakarítási lehetőség, melynek segítségével idejében felkészülhet a nem várt egészségügyi kiadásokra, valamint olyan szolgáltatásokat is igénybe vehet, melyek extra költsége az egészségpénztári megtakarítások nélkül túl nagy terhet róna a családi kasszára.

    Egészségpénztár vagy egészségbiztosítás: melyik mire jó?

    Munkavállalóként a munkáltatói egészségpénztári hozzájáruláson túl már lehetőség van a célzottan magánorvosi ellátást finanszírozó egészségbiztosítás választására is, akár kafetéria keretében is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.