• A zsírsejtből nyert őssejtek előnyei

    Szerző:
    WEBBeteg

    A zsírsejtekből nyert őssejteket kiválóan fel lehet használni a plasztikai sebészet területén és a szövetek helyreállításakor. A Cell Transplantation című folyóirat két tanulmányt jelentetett meg a témában.

    Azt már korábban is tudták, hogy a zsírszövetből kinyert őssejtek megtartják a lényeges tulajdonságaikat, és fel lehet őket használni a sejtalapú kezelésekhez. Olasz kutatók most azt vizsgálták, hogy a zsírleszíváskor nyert őssejtek mennyire használhatóak fel a szövetek regenerálásához.

    Hirdetések

    A két kutató, Dr. Stephami Bucher és Dr. Rita Falcioni szerint a zsírszövetnek és a csontvelőnek több közös tulajdonsága is van. Mindegyikből rengeteg van a szervezetben, könnyű hozzájuk jutni, és számos kezeléshez alkalmazhatóak. „A zsírszövet mint kitöltő anyag eredményesen alkalmazható a szöveteket helyreállító plasztikai műtétkor” – mondja Dr. Falcioni. – „Az onkológia területén is használják, főleg a mell-eltávolító műtét okozta károsodás kezelésére. Ez segít az esztétikai problémán is, és javítja a beteg életminőségét.”

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szerzők „különleges összekötő szöveteknek” nevezik a zsírsejteket, amelyek energiaforrásul szolgálnak a testnek, ám a belőlük kinyert őssejtek transzplantációkor való felhasználhatóságát még kevesen vizsgálták. Remélik azonban, hogy egyre szélesebb körben elterjed majd a módszer.

    Egy másik kutató, a Miami Egyetemen dolgozó Camillo Ricordi szerint „a zsírsejtekből nyert őssejtek központi szerepet játszhatnak a plasztikai- és a helyreállító sebészetben többek között a máj, a vese és az izmok területén.” Dr. Ricordi szerint a sikeres bőrátültetés és a szövetek hosszú túlélése megnövelte a módszer iránti érdeklődést, mivel az esetek 70 százalékában a szövetek felszívódnak.

    „Ez a két cikk rámutat a zsírsejtekből nyert őssejtek terápiás és kozmetikai előnyeire.” – mondta Paul Sanberg, a Cell Transplantation társszerkesztője – „Érdekes lesz látni az eljárás fejlődését.”

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Több mint TestŐr előzetes

    Az ókori egyiptomiak társadalmi státusként viselték a parókát, a Római Birodalomban már divatcikk volt. Milyen az ideális XXI. századi hajpótlás? Megmutatjuk!
    Apró hámsérülések segíthetnek a bőr fiatalításában és a plasztikai műtétek kiváltásában. Kipróbáljuk!

    Őssejtek - Tároltassuk-e a köldökzsinórvért?

    A közeljövő egyik legkecsegtetőbb terápiás lehetősége az őssejtekkel kapcsolatos. Szinte nincs olyan nap, amikor a világ különböző sajtótermékei ne számolnának be újabb és újabb lehetőségekről, eredményekről.

    Miért előnyös a testmozgás?

    A mozgás nemcsak gyulladáscsökkentő, de az őssejtaktivitást is segíti. Ezek az őssejtek a szervezetben keletkezett hibák kijavításáért felelősek. Az egészség érdekében érdemes a mindennapi rutinba beilleszteni a mozgást.

    Mit tudunk az őssejtbankokról?

    Igen sokan, százból 91 ember hallott már az őssejtekről, minden hetedik megkérdezett komolyan fontolgatja, hogy eltárolja születendő gyermeke őssejtjeit.

    A stressz az immunrendszer működését is megzavarhatja!

    Mivel az immunrendszer aktiválja a szervezetben azokat az őssejteket, amik a regenerálódásért felelősek, fontos a hatékony stresszoldás. Így megelőzhetjük az immungyengülést, ezáltal a betegségeket is.

    Izomrostok fejlődését őssejtek aktiválják!

    Az izomőssejteket az immunsejtek aktiválják, a növekedés egy gyulladási folyamattal indul, aktiválódnak az izomőssejtek, amik elindítják az izomnövekedést. A megfelelő izomfejlődéshez fontos, hogy a táplálkozás során olyan ételeket is fogyasztanunk kell, amivel szabályozhatjuk az immunrendszer működését. Az immunrendszer szabályozására a növényi flavonoidok a legalkalmasabbak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA