• Szilveszter: kétszer annyi esetben hívtak mentőt

    Szerző:
    WEBBeteg

    Közel kétszer annyi riasztást kaptak a mentők szilveszterkor a szokásoshoz képest Budapesten és a nagyobb városokban. A legtöbb esetben alkoholt fogyasztó fiatalokhoz kellett mentőt hívni, az átlagoshoz képest kevesebb közlekedési- és petárdabaleset történt - közölte az Országos Mentőszolgálat.

    Hirdetések

    Az OMSZ közleménye szerint a korábbi évhez viszonyítva kevesebb közlekedési, és petárdabaleset történt. Országosan összesen négy embert láttak el petárda okozta sérülés miatt. Ugyanakkor ittas fiatalokhoz a korábbiaknál többször kellett kivonulniuk - hangsúlyozták. A szilveszterkor szolgálatot teljesítő hétszáz mentőegység személyzete országosan összesen csaknem négyezer betegnek nyújtott segítséget, ebből a budapesti esetek száma megközelítette a hatszázat.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Akár drónokat is bevetne a mentőszolgálat az utcai rosszullétekhez

    Jelenleg hiányzik a drónok működtetéséhez a szabályozási környezet, a technológia viszont adott.

    Hogyan legyünk még szebbek a szilveszteri bulira?

    A szilveszteri bulin mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, ezért érdemes előre felkészülni, és megtervezni a tennivalókat!

    Virslis különlegességek Szilveszterre

    Szilveszterkor majdnem mindenki eszik virslit, de kevesen tudják, miért is. Míg vidéken disznótoros termékeket ettek ilyenkor, a városi polgárosodott réteg ennek feldolgozott formáját, a virslit kezdte el fogyasztani.

    Oltalomkápolna Litéren újszülöttek megmentéséért

    Oltalomkápolnát épített újszülöttek megmentéséért a litéri római katolikus egyházközség. A kezdeményezők azt remélik, hogy az oltalomkápolna segítséget nyújt a nehéz helyzetbe jutott anyák számára – mondta el az MTI-nek a projektkoordinátor.

    Mozgalmasan telt a mentősök szilvesztere

    A fővárosban és a nagyvárosokban a szokásosnál kétszer több esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszaka - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

    Az átlagos forgalom duplájára számít a toxikológus szilveszterkor

    Az átlagos forgalom duplájára, mintegy 60 esetre számít Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályának vezetője szilveszterkor.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA