• Más szívével élt 18 éven keresztül

    Szerző:
    WEBBeteg

    A hétvégén meghalt az a harbini hentes, aki a leghosszabb ideig élt szívátültetés után - közölték az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány székhelyének kórházában.

    Jang Jü-minnél (Yang Yumin) több mint 18 év után több szervet érintő működési elégtelenséget idézett elő a krónikus kilökődés (rejekció) és a kilökődés-elleni gyógyszerek mellékhatása - mondta Csang Pin (Zhang Bin) a kórház igazgatója.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Jangot legutóbb köszvénnyel, majd veseproblémákkal kezelték, de állapota egyre romlott, működési zavarok léptek fel a tüdőnél és a májnál. A tartomány legjobb szakértőinek életmentő erőfeszítései ellenére nem tudták a beteg életét megmenteni. Az egykori harbini hentes 1991-ben került súlyos szívbetegséggel kórházba, szíve háromszor volt nagyobb a normálisnál és állandóan fennállt nála a szívleállás veszélye. A szívátültetésre a következő év áprilisában került sor, a donor egy 23 éves férfi volt, akinél beállt az agyhalál.

    Jang akkor talpra állt, megnősült és gyermeke is született. Feleségével együtt a kórházi élelmezésben volt üzletük. Lányuk most 17 éves. "Jang a kínai egészségügy történelmének fontos szereplője: általa sok értékes tapasztalathoz jutottunk, miközben egy még továbbra is hosszantartó kutatásra méltó terület maradt itt a számunkra" - hangoztatta a Csang Pin kórházigazgató.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Mi történik a holttesttel?

    Egy ember a hozzátartozójának a halálakor nem azzal foglalkozik, hogy mi történik a holttesttel, hanem legfőképp az elhunyt személy békés-nyugodt eltemetése az elsődleges. Ám a gyász enyhültével esetleg már sokan elgondolkodtak azon, hogy amikor valaki meghal a kórházban vagy kórházon kívül - legyen ez magánterületen, közterületen - hova kerül a holtteste, hol és hogyan őrzik? Mi történik vele?

    A vesebetegségek megelőzése

    Az életminőséget jelentős mértékben rontó, eleinte észrevétlenül, különösebb tünetek nélkül, csendesen támadó vesebetegség (egyes szakértők szavaival a gyilkos kór) különféle fajtáival szemben lehet védekezni, kialakulásuk kockázatát csökkenteni.

    Vesebetegségek korai felismerése: az orvosi gyógymasszázs szerepe

    Minden megbetegedés előzményekre vezethető vissza, ez így van a vesebetegségeknél is. Hazánkban minden tizedik lakos érintett valamely vesét érintő megbetegedésben. A legtöbb esetben észrevétlen a kórkép, az érintettek 70 százaléka nem tud róla, emiatt el sem jutnak a kellő kivizsgálásokra.

    A vesebetegség és az elhízás kapcsolata

    A Vese Világnap megrendezésére 2017-ben immár tizenkettedik alkalommal kerül sor. A 6 kontinens több mint 100 országában - köztük Magyarországon is - megtartott világnap ez évi témája a vesebetegség és az elhízás, jelmondata pedig: Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!

    Cukorbetegséghez társuló vesebetegség jelentősége a gyermekkorban

    A cukorbetegség (diabétesz mellitusz, DM) napjainkban már járványszerű méreteket ölt. A nemzetközi adatok szerint több mint 371 millió cukorbeteg él világszerte, számuk 2030-ra meg is duplázódhat. Magyarországon közel 8 százalék a cukorbetegek aránya. Hasonló a helyzet gyermekkorban is; az 1-es típusú cukorbetegek száma a világon közel félmillió, a betegség gyakorisága évről évre nő, főként az 5 év alatti korosztályban.

    Drogok és veszélyeik: az extasy

    Az extasy egy fehér por, melyet tabletta, vagy kapszula formájában árusítanak a feketepiacon. A szer hatásának elmúltával egyesek lehangoltságot, depressziót érezhetnek, de akár halált is okozhat a nagymennyiségű fogyasztása.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA