• A legtöbb orvos beoltatná magát...

    Szerző:
    WEBBeteg

    Csaknem valamennyi megkérdezett amerikai orvos azt válaszolta, hogy tervezi ebben a szezonban az influenza elleni oltás beadatását magának.

    Hirdetések

    A csütörtökön nyilvánosságra hozott online felmérésben részt vevő 400 orvos 95 százaléka tervezi, hogy magának beadatja a vakcinát, míg 96 százalékuk javasolja családjának és barátainak, hogy oltassák be magukat a szezonális influenza elleni vakcinával. Mint Dan Jernigan, az Egyesült Államok betegség-megelőzéssel foglalkozó központjának (CDC) influenza-szakértője elmondta, az országban 119 millió adag vakcina már az orvosi rendelőkben, illetve a gyógyszertárakban van. Az idei oltóanyag három influenza vírustörzs ellen készült, ezek a tavaly járványt okozott H1N1,

    Influenza esetén csak árt a diéta


    A téli influenzás időszakban általában a visszafogottabb étkezéseket javasolják megbetegedett családtagjaiknak. Az erős diéta azonban legyengíti az immunrendszert, és szabad utat enged a vírusoknak. Influenza esetén csak árt a diéta? >>

    valamint a H3N2 és az influenza B vírusa. Jernigan kiemelte, hogy a CDC az idén a közösségi médián - például a Twitteren és a Facebookon - keresztül is megpróbálja elérni az embereket. Egy másik frissen elkészült felmérésben 1000 amerikait kérdeztek meg oltási szándékáról. E szerint a válaszadók 57 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát ebben a szezonban influenza ellen. Az oltást nem tervezők 71 százaléka azzal indokolta elképzelését, hogy más módon is megelőzhető az influenza, 69 százalékuk válaszolta, hogy egészséges és nem aggódik a fertőzés miatt, 62 százalékuk pedig úgy véli, hogy az oltásnak káros mellékhatásai lehetnek. A CDC arra figyelmeztet, hogy a vírustörzsek aktivitásától függően a szezonális influenza miatt évente 3300 és 49 000 közötti amerikai hal meg.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA