• Őssejtkutatás - Obama kormánya felfüggesztené

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Obama-kormányzat azzal érvel, hogy a tilalom következtében több millió dollárt pocsékolnának el, amit a tudományos kutatásokra fordítottak.

    Az amerikai fellebbviteli bíróság három bírája több mint egy órán keresztül faggatta az igazságügyi minisztérium jogászait, akik kitartottak amellett, hogy a közérdek és a halálos betegségek ellen vívott küzdelem maradandó csorbát szenvedne, ha a kutatásokat leállítanák. Két embrionális őssejtkutatást végző tudós ügyvédjét is meghallgatták, és azokat a vallásos konzervatív szervezeteket is kikérdezték, amelyek nehezményezik a közpénzek felhasználását olyan kutatásokra, amelyek az emberi embriók elpusztításával járnak.

    Hirdetések

    „Évek óta tartó kutatások szenvednének helyrehozhatatlan hátrányt” – állította Beth Brinkmann, az igazságügyi minisztérium képviselője. A szakértő a George W. Bush által kinevezett Thomas Griffith bíró szkepticizmusára reagált, aki megkérdőjelezte, hogy a tilalom fenntartása esetén a kutatásokba máig befektetett teljes összeg, vagyis több millió dollár menne veszendőbe.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az őssejteket számos kutató létfontosságúnak tartja az olyan betegségek kezelésében, mint a cukorbetegség, az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór. Barack Obama elnök 2009 márciusában engedélyezte újra a szövetségi támogatást, feloldva elődje, George W. Bush által erkölcsi és vallási indokkal bevezetett tilalmát. A kérdés azonban augusztus óta a politikai viták kereszttüzébe került, amikor egy bíró a keresztény szervezeteket is tömörítő koalíció javára döntve ideiglenes határozatban tiltotta be az embrionális őssejtkutatás szövetségi támogatását.

    A fellebbviteli bíróság e hónap elején úgy határozott, hogy a kormány a tilalom megfellebbezésének ideje alatt folytathatja a támogatások folyósítását. A szövetségi támogatás leállítását elrendelő bíró egy 1996-os törvényre hivatkozott, a Dickey-Wicker kiegészítésre, amely tiltja a kormányzati pénzek felhasználását emberi embriókból származó őssejtek előállítására.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    Címkék: Őssejt,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Őssejtek - Tároltassuk-e a köldökzsinórvért?

    A közeljövő egyik legkecsegtetőbb terápiás lehetősége az őssejtekkel kapcsolatos. Szinte nincs olyan nap, amikor a világ különböző sajtótermékei ne számolnának be újabb és újabb lehetőségekről, eredményekről.

    Miért előnyös a testmozgás?

    A mozgás nemcsak gyulladáscsökkentő, de az őssejtaktivitást is segíti. Ezek az őssejtek a szervezetben keletkezett hibák kijavításáért felelősek. Az egészség érdekében érdemes a mindennapi rutinba beilleszteni a mozgást.

    Mit tudunk az őssejtbankokról?

    Igen sokan, százból 91 ember hallott már az őssejtekről, minden hetedik megkérdezett komolyan fontolgatja, hogy eltárolja születendő gyermeke őssejtjeit.

    A stressz az immunrendszer működését is megzavarhatja!

    Mivel az immunrendszer aktiválja a szervezetben azokat az őssejteket, amik a regenerálódásért felelősek, fontos a hatékony stresszoldás. Így megelőzhetjük az immungyengülést, ezáltal a betegségeket is.

    Izomrostok fejlődését őssejtek aktiválják!

    Az izomőssejteket az immunsejtek aktiválják, a növekedés egy gyulladási folyamattal indul, aktiválódnak az izomőssejtek, amik elindítják az izomnövekedést. A megfelelő izomfejlődéshez fontos, hogy a táplálkozás során olyan ételeket is fogyasztanunk kell, amivel szabályozhatjuk az immunrendszer működését. Az immunrendszer szabályozására a növényi flavonoidok a legalkalmasabbak.

    Ésszel fogyókúrázzunk!

    Ha nem jut a szervezet létfontosságú tápanyagokhoz, akkor az őssejtjeink is sérülnek. Így immunsejtek és regeneráló sejtek sem tudnak kialakulni az őssejtekből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA