• Nem segítenek a kiegészítő szerek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A népszerű glükozamin és kondroitin kiegészítők nem segítettek az ízületi gyulladásban, ezért az egészségpénztáraknak nem kellene fizetniük értük - vélik most közzétett tanulmányukban svájci kutatók.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

     

    A British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban pénteken megjelent tanulmányban tíz korábbi vizsgálat eredményeit elemezték a Berni Egyetem munkatársai Peter Juni vezetésével. A vizsgálatokban összesen 3803 páciens vett részt, akik a csípőjükben vagy térdükben jelentkezett artritisz kezelésére glükozamint, kondroitint vagy placebót szedtek. A tanulmány megállapítása szerint a szerek sem külön-külön, sem együtt szedve nem adtak jobb eredményt, nem csökkentették jobban a fájdalmat, mint a hatóanyag nélküli placebo. A svájci nemzeti tudományos alapítvány által támogatott elemzés szerzői ezért úgy vélik, a biztosítóknak és az államoknak le kellene állítaniuk e kiegészítő szerek támogatását.

    (MTI) 

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mit egyen és mit kerüljön a szoptatós anyuka?

    A szoptatás alatt az anyatejben az anyuka által elfogyasztott élelmiszerek, tápanyagok fehérjéi kis mennyiségben kiválasztódnak, így mire eljön a hozzátáplálás, addigra a szoptatott baba szervezete is sok mindennel találkozik már.

    Nagy mennyiségben a vas is mérgező - Vasmérgezés

    Talán nincs olyan otthon, amelyben ne lenne megtalálható legalább egy fajta táplálékkiegészítő. A marketingfogások tengerében azonban eltűnik a túladagolásból származó veszélyek taglalása. Nagyobb dózisban a vas különösen veszélyes lehet - akár heveny, akár idült túladagolásról van szó.

    Doppingok - Kivételek és természetes teljesítményfokozók

    A dopping elemzett témakör, és gyakran előkerül az egyre szaporodó, sportpályán történő megmagyarázhatatlan halálesetek kapcsán is.

    Extra fehérjepótlók, akár borsóból is!

    Sokan küzdenek mostanában ilyen-olyan táplálékintoleranciával. Az igény formálta a piacot, és ma már nemcsak gluténmentes vagy cukormentes, de laktózmentes táplálékkiegészítőket is gyártanak.

    Mikre figyeljünk az étrend-kiegészítők kiválasztásánál?

    Azt gondolnánk, hogy az étrend-kiegészítőket hatóságilag minden esetben bevizsgálják a piacra kerülésük előtt. Az igazság az, hogy ez a gyártóra van bízva, a hatóság csak a kitöltött nyomtatványt vizsgálja.

    Ételekkel is csökkenthető az ízületi gyulladás!

    A kamilláról sokan tudják, hogy gyulladáscsökkentő, de a piros- vagy sárgadinnyében is ugyanaz a hatóanyag van, apigenin. De vannak olyan ételek, amelyek az autoimmun eredetű gyulladásokra is jó hatással vannak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA