• Szívelégtelenség: az izmosabb betegeknek több a túlélési esélye

    Szerző:
    WEBBeteg

    Nagyobb a hosszabb élet valószínűsége azoknál a szívelégtelenségen átesett betegeknél, akik izmosabbak. A több izom jobb tápanyag-státuszhoz társul, a magas testzsír viszont növeli a gyulladási készséget, és rontja a fizikai teljesítményt - állapították meg az Albertai Egyetem kutatói.

    Antigone Oreopoulos, és a Közegészségtani Intézet munkatársai 140 beteget vizsgáltak, feltérképezték az alanyok izom- és zsírtömegét.

    Hirdetések

    Megállapították, hogy a több izom jobb tápanyag-státuszhoz társul, a magas testzsír viszont növeli a gyulladási készséget, és rontja a fizikai teljesítményt. Így a magas izom-, és az alacsony zsírtömeg előnyösnek bizonyult a kimenetel szempontjából. A tanulmány a Mayo Klinika saját folyóiratában jelent meg.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Oreopoulos és munkatársai megállapították továbbá, hogy a testtömeg index (BMI) nem pontos számítás a zsírstátusz megállapítására: gyakran a magas BMI-s, de nem sok zsírral rendelkezőket elhízottnak tartják, és a normál BMI-s, de sok testzsírral rendelkezőket is félrediagnosztizálták. Oreopoulos jobb ajánlásokat sürget a testsúly megítéléséhez a klinikai gyakorlathoz.

    Azonban ennek felállításához nincs elég bizonyíték, mivel pontosan nem ismert, hogy a zsír- és az izommennyiség miként befolyásolja az anyagcserét, további vizsgálatok szükségesek arra, hogy a testsúly hogyan hat a túlélésre és az életminőségre ezekben a betegekben.

    (medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Alvási apnoe - Miért fontos a szűrés?

    Az alvási apnoet napjainkban súlyos betegségnek tartják, amely a mindennapokra és a párkapcsolatra gyakorolt káros hatása mellett számos szövődményt idézhet elő, illetve megnöveli más betegségek kockázatát.

    Szívbetegségeket vizsgáló kutatócsoport alakult a Semmelweis Egyetemen

    A Nemzeti Szívprogram keretében a heveny szívizominfarktus, valamint a szívelégtelenség új megelőzési és terápiás lehetőségeit kutatja a Semmelweis Egyetem (SE) orvoscsoportja - mondta Merkely Béla, a projekt vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

    Sztárok betegségei 2011-ben

    A sztárok betegségei nem csak arra emlékeztetnek bennünket, hogy ők is csak emberek, de gyakran segítenek felhívni a figyelmet bizonyos egészségügyi problémákra is. Katalin hercegnő súlyproblémáitól Venus Wililams Sjögren –szindrómájáig összeszedtük 2011 legnagyobb figyelmet kapó celeb betegségeit.

    Valóban káros a betiltott diabétesz elleni szer

    Negyedével növeli a szívelégtelenség és hatodával a halálozás kockázatát az Avandia elnevezésű, diabétesz elleni gyógyszer az eddigi legnagyobb tanulmány összegzése szerint - idézte pénteken a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

    Szívelégtelenség miatt került kórházba Liz Taylor

    Szívelégtelenséggel kórházba került Liz Taylor. A 78 éves, Oscar-díjas színésznőt egy Los Angeles-i kórházba szállították.

    Szívelégtelenség ellen génterápia

    Kis létszámú klinikai próbában hatékonynak és biztonságosnak találtak szívelégtelenségben szenvedő embereknél egy génterápiás kezelést - közölték hétfőn amerikai kutatók.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA