• A mobiltelefonok fertőzőbbek, mint a vécélehúzók?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Átlagosan minden ötödik mobiltelefonon jóval nagyobb mennyiségben lelhetők fel a fertőzést okozó baktériumok, mint a vécék lehúzóin. A vizsgált készülékek között olyan is volt, amely akár súlyos bélfertőzést is okozhatott volna - állapította meg egy brit fogyasztóvédelmi csoport.

    A brit Which? fogyasztóvédelmi csoport összesen 30 készüléket vizsgált meg, ezek közül akadt olyan is, amelytől bárki súlyos bélfertőzést kaphat, olyan koncentráltan voltak jelen rajta kórozók, 18-szor annyi volt belőlük, mint egy vécékallantyún.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Összességében hét készülék volt baktériumokban túlzottan "bővelkedő", vagy egyenesen riasztóan gazdag, a maximálisan megengedett határértéket jócskán meghaladón.

    A vizsgálat alapján a brit telefonok több mint egyötöde fertőzhet, azaz készülékek milliói. A Which? azt tanácsolja, hogy alkoholos törlőkendővel rendszeresen tisztogassa mindenki a készülékét - adta hírül a Daily Telegraph című angol napilap.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Hogyan kerülhető el a herpesz fellángolása?

    Ha valaki egyszer megfertőződött a herpeszvírussal, akkor a vírus már nem irtható ki a szervezetéből. A herpeszvírusok megbújnak az idegdúcokban, és időről időre reaktiválódva a tünetek fellángolását, a herpesz megjelenését okozzák.

    Előzzük meg a herpesz terjedését! 9 tipp a mindennapokra

    Az ajakherpesszel való megfertőződés kockázata megelőző intézkedésekkel csökkenthető. Ha a herpeszvírus egyszer már bekerült a szervezetbe, akkor azt nem lehet kiirtani, ugyanis megbújik az idegdúcokban, és időről időre aktiválódik. A herpeszes fellángolások gyakoriságának csökkentéséért sokat lehet tenni.

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

    Számos veszély leselkedhet ránk a strandon és uszodákban

    Az úszás egészséges. Azonban az úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak, a magnéziumhiány pedig lábgörcsöt.

    A hepatitis E-fertőzés kezelése és megelőzése

    Cikkünkben a hepatitis E-fertőzés diagnosztizálásáról, a betegség lefolyásáról, kezeléséről és a megelőzési lehetőségekről olvashat.

    Mi a zoonózis és hogyan lehet megelőzni?

    Zoonózisnak azokat a betegségeket, illetve fertőzéseket nevezik, amelyek állatról emberre, illetve emberről állatra átvihetők. A kórokozók lehetnek vírusok, baktériumok, gombák vagy protozoonok (állati jellegű egysejtűek).

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA