• Ártalmas lehet a kisgyermekekre a Visegrádi ásványvíz

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ártalmas a kisgyermekekre a Visegrádi ásványvíz, mert túl magas a fluoridtartalma. A Magyar Rádió információ szerint jogerős bírósági döntés értelmében az ásványvizes palackokon fel kellene tüntetni, hogy hét éven aluli gyerekeknek nem ajánlott a a víz fogyasztása.

    Jogerős bírósági döntés született arról, hogy ártalmas a kisgyermekekre a Visegrádi ásványvíz, mert túl magas a fluoridtartalma.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A jogerős döntés értelmében a palackokon fel kellene tüntetni, hogy hét éven aluli gyerekeknek nem ajánlott a Visegrádi ásványvíz fogyasztása. Az IPM magazin februárban tesztelte a magyar piacon kapható vizeket, és több terméket ártalmasnak találtak.

    A gyártók beperelték a lapot, most ezeknek az eljárásoknak az egyike zárult le azzal, hogy a bíróság kimondta: a mérések objektívek voltak, ugyanakkor a következtetéseket pontosította az ítélet.

    (MR)

    Legutóbb frissült:
    Címkék: Ásványvíz,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Természetes ásványvizeink

    A folyadékpótlás legegészségesebb formája a természetes ásványvizek fogyasztása, mivel ezek a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket is tartalmaznak oldott formában.

    Ásványvizeink - Ön figyel az összetételükre?

    Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.

    Vízfogyasztás és anyagcsere

    A víz nemcsak szomjoltó, hanem aktiválja az anyagcserét is.

    Csapvíz kontra ásványvíz - Melyiket válasszuk?

    Nem csupán a nyári hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges - napi 2-3 liternyi - folyadékfogyasztás, hanem az egészségünk megőrzésének egyik kulcsfontosságú tényezője az egész év folyamán. Vajon melyik a jobb alternatíva: a csapvíz vagy a palackozott vizek?

    Folyadékpótlás a hőségben - Fontos tanácsok mindenkinek!

    A hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges, napi 2-4 liternyi folyadékfogyasztás, ezért a megfelelő folyadékbevitelre a nagy melegben fokozottan figyeljünk. Magyarországon a csapvíz iható és az ország legnagyobb részén minősége is jó.

    Sport és hőség - Mit igyunk?

    Amikor hőségben sportolunk, kulcsfontosságú a folyadékpótlás. Milyen folyadékot célszerű ilyenkor fogyasztani? Mikor és mennyit igyunk? Érdemes speciális sportitalokat inni?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA