Különös helyen izzadok - Az orvos válaszol

Dr. Csuth Ágnes
szerző: Dr. Csuth Ágnes, családorvos - WEBBeteg
megjelent:

Nekem gyerekkorom óta kizárólag a fejem izzadós, de mára (túl a 40-en) már elviselhetetlen. A legkisebb mozgásra és már 20 fok felett úgy dől a fejemről a víz. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Hölgyem!

Az lenne még a kérdés, hogy az izzadás összefügg-e a lelki tényezőkkel, mert kifejezetten az arctájéki izzadások szoros összefüggést mutathatnak.

Sajnos a verejtékmirigyek elválasztását az arcon blokkolni nem lehet, annyit tudnék csak javasolni, hogy ha szorongással vagy izgatottsággal függ össze a probléma, akkor relaxációs, stresszkezelő gyakorlatokat sajátítson el, egyébként egy nem túl szerencsés alkati tulajdonságról van szó. A haj összecsapzódása ellen javaslom a Node D.S. sampon kipróbálását, ez izzadásra hajlamos fejbőr esetében hatékony segítséget jelent. Sajnos az arcra botoxos izzadásgátló kezelés nem alkalmazható.

Dr. Csuth ÁgnesForrás: WEBBeteg
Orvos szerzőnk: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Cikkajánló

Fokozott izzadás - Betegség tünete is lehet

Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
Izzadás
Az izzadás a testhőmérséklet szabályozásának természetes eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is, például gyakran előfordul kövérség esetén.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.