• Paller Judit az új országos tiszti főorvos

    Szerző:
    WEBBeteg

    Felmentéssel megszüntette Falus Ferenc országos tiszti főorvos határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyát július 7-ei hatállyal Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; az új országos tiszti főorvos Paller Judit lesz - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

    Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) vezetésével Barnóczy Sándorné Paller Judit regionális tiszti főorvost bízták meg, akit szerda délelőtt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár mutat be az ÁNTSZ épületében.

    Hirdetések

    Paller Judit 1991-től az ÁNTSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Intézetének helyettes megyei tiszti főorvosa, 2002. szeptemberétől pedig tiszti főorvosa volt. 2007 óta a Nyugat-dunántúli Regionális Intézet tiszti főorvosi feladatait látja el.

    Falus Ferenc felmentésével kapcsolatban kiemelték: a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint az intézkedés nem igényel indoklást. Falus Ferencet összesen héthavi illetményének megfelelő összegű végkielégítés illeti meg. Ebből négyhavi illetmény azért jár, mivel kormánytisztviselői jogviszonya az öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőzően öt éven belül szűnik meg- írták.

    Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter hétfőn közölte az MTI-vel, hogy kedden hivatalában várja az országos tiszti főorvost.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Falus Ferenc: "Még négymillióan kaphatják el a H1N1 vírust"

    Falus Ferenc országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, ha az oltottakat és a fertőzésen már átasett körülbelül félmillió embert összeadják, az azt jelenti, hogy potenciálisan még 4 millió ember kaphatja el a H1N1 vírust.

    H1N1 - "Az orvoshoz fordulók 80 százaléka 35 évesnél fiatalabb"

    Jelenleg négy géppel lélegeztetett kismama fekszik intenzív osztályokon. A legfrissebb adatok szerint a múlt héten mintegy 46 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ez az azt megelőző héthez képest 6,7 százalékos növekedést jelent.

    H1N1 és a kismamák - Falus Ferenc ajánlása a nőgyógyászoknak

    Falus Ferenc országos tiszti főorvos levelet intézett az ország összes szülész-nőgyógyász orvosához a kismamák minél tökéletesebb H1N1 elleni védelme érdekében.

    "Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel

    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.

    H1N1 - Ellentmondásos tájékoztatás?

    Minél többet tud a lakosság a H1N1 járványról, annál bizonytalanabb a védekezést illetően – állítják a WEBBeteg által megkérdezett háziorvosok. A doktorok a legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a szezonális influenza januári-februári tetőzésekor nem lesz oltóanyag, mert a "túl jól" sikerült kampány miatt elfogyott.

    Valószínűleg nem fertőzött meg senkit a brazil férfi

    Nagy valószínűséggel nem fertőzte meg környezetét az a Magyarországon tartózkodó brazil férfi, akinél azonosították a H1N1-es influenzavírust - erről az országos tiszti főorvos beszélt a Független Hírügynökségnek szombaton.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA